Özel basım Kur'an-ı Kerim , Hava Tugayı Zafer Camii'nde özel yerine kondu
300x250

Özel basım Kur'an-ı Kerim , Kütahya Hava Tugayı Zafer Camii'nde hazırlanan camekanlı özel yerine kondu.


CUMHURBASKANI HEDİYE ETMİŞTİ


Büyük Zaferin 100.yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 29 Ağustos 2022 tarihinde açılışı yapılan Zafer Camii'nde İl Müftüsü Hüseyin Demirtas'a verilen özel basım Kur'an-ı Kerim yerine kondu.
İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş Tugay Komutanlığındaki Zafer Camii'ni ziyaret ederek ,Kütahya Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Necati Gündüz ile birlikte özel basım Kur'an-ı Kerim'i camekanlı yerine birlikte yerleştirdiler.


Müftü Demirtaş yaptığı açıklamada şunları söyledi :
" Türkiye Diyanet Vakfı Kutahya Şubesi tarafından yaptirilan 2.000 kişilik bu muhteşem caminin mihrabı ile minberi arasına konulan 20 kg civarındaki bu harika eser, Ahmed Karahisarî Mushafı Şerîfinin tıpkı basımı olarak biliniyor. Muftulugumuzce yaptırılan camekanli koruyucu içine komutanimuzla blrlikte yerleştirdik.Fetih Süresi bölümü sergilendi.
Kütahya halkinin büyük Zaferin 100. yılında Mehmetçiğe armağanı olarak inşa edilen bu muhteşem eserin bitirilip hizmete alınmasında Kütahya Valimiz sayın Ali Çelik beyin çok özel himayeleti olmuştur. Ayrıca Tugay Komutanlığımiz Belediyemiz, İl Özel İdaremiz , hayırsever Kütahya halkımizin destekleri ile harika bir eser ortaya çıkmıştır.
İl Müftüsü olarak ilimizdeki bu eserleriin başlanıp bitirilmesine şahid olmaktan son derece mutluluk duymaktayım.Bugunleri gösteren Rabbimize hamdolsun" dedi.

728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği