Kül olan ormanlar yeniden yeşile bürünecek
300x250

Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü yanan alanları 1 yıl içinde ağaçlandırarak, doğaya yeniden kazandırıyor.
11.11.2019 tarihinde Tavşanlı Çakıllı köyü yakınlarındaki ormanlık alanda çıkan yangın sonrası Tavşanlı Orman İşletme Müdürlüğü tarafından hiç vakit kaybedilmeden araziyi yeniden ağaçlandırmak için çalışmalar başlatıldı.
Tavşanlı Orman İşletme Müdürü Sinan Özdağ ve ekibi tarafından arazi hazırlıkları tamamlanan sahanın yeniden eski yeşil görünümüne dönmesi için 6 bin karaçam fidanı toprakla buluşturulacak.
Bölge Müdürü Hasan Keskin; 11.11.2019 tarihinde çıkan orman yangınının ekiplerin hızlı müdahalesi ile büyümeden kontrol altına alındığını ve yeniden ağaçlandırma çalışmalarının vakit kaybetmeden başlandığını belirterek; yanan alanların eski haline kavuşturulması için gayret sarf ettiklerini söyledi. Keskin; “ Birçok canlı türüne yaşam alanı olan ormanlarımız için en önemli tehditlerden biri biliyoruz ki orman yangınları. Yangın geçirmiş orman alanlarımıza en kısa sürede müdahale ediyor ve yılı geçmeden tohum ekimi ya da fidan dikimi ile yeniden doğaya kazandırıyoruz. Üzüntüyü mutluluğa çevirmek ve yarınlara bu güzel emaneti en iyi şekilde taşımak için uğraşıyoruz. Emeği geçen tüm personelimize teşekkür ediyorum” dedi.

728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği