Ormancılar yaban hayatında yaşayan canlıları unutmadı
300x250
Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü soğuk kış günlerinde, zor koşullarda yaşam mücadelesi veren yaban hayatına destek veriyor.
Gediz Orman İşletme Müdürlüğü Şaphane Orman İşletme Şefliği tarafından olumsuz hava koşulları nedeniyle zorda kalan yaban hayvanları için orman içi açıklıklarda farklı noktalara yem bırakıldı.
Bir 1 kişi, doğa, ağaç, kar ve şunu diyen bir yazı '一' görseli olabilir
Yabani hayvanların; uzun, soğuk geçen bir kışı atlatmasını sağlamak ve hayatlarını biraz daha kolaylaştırmak için yapılan yemleme çalışmaları, hava koşulları kötü olduğu sürece haftada 3 defa olmak üzere sürdürülecek.
Gediz Orman İşletme Müdürlüğü Şaphane İşletme Şefi Ahmet Mülayim; yaptıkları yemleme çalışması ile saman ve ot dağıttıklarını, özellikle yüksek kesimlerde ve kırsal kesimlerde, yaban hayvanlarının yiyecek bulmakta zorluk çektiklerini, kış şartlarında av ve yaban hayvanlarını doğal ortamlarında desteklediklerini belirtti.
Bir 2 kişi, ayakta duran insanlar, doğa, ağaç ve kar görseli olabilirBir 2 kişi, ayakta duran insanlar, kar, ağaç ve doğa görseli olabilir
Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri; İşletmeler tarafından yapılan yemleme çalışmaları ile yaban hayatına destek olduklarını, aynı zamanda vatandaşların da bu soğuk günlerde özellikle sokak hayvanlarına karşı duyarlı olmalarını ve evlerinin önüne bir kap su biraz mama bırakarak, onların hayatlarını kolaylaştırabileceklerini belirttiler.
728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği