Orman yangınlarına önlem için broşür dağıtıldı
300x250
Orman yangınlarına karşı tüm tedbirlerini alan, tüm hazırlık eğitimlerini tamamlayan Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü; ormanların korunmasında en önemli unsur olan insan faktörünü göz ardı etmiyor ve vatandaşları bilinçlendirmek için bilgilendirici broşür dağıtıyor.
Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü tarafından ilçelerde Orman İşletme Müdürlükleri tarafından orman yangınlarına karşı vatandaşları uyarmak ve bilgilendirmek amacıyla broşür dağıtımı gerçekleştirildi.
Altıntaş, Domaniç, Emet, Gediz ve Tavşanlı’da karayolları, köy kahveleri, cami avluları, piknik alanları, bakkallar, dinlenme mekanları, semt pazarları, benzin istasyonlarında yapılan broşür dağıtımları ile vatandaşları orman yangınlarının ciddiyeti konusunda bilinçlendirmek ve orman yangınlarına karşı alınması gereken önlemler konusunda bilgilendirmek hedefleniyor.
Orman Yangınlarının çıkış sebeplerinin anlatıldığı broşürlerde; vatandaşların piknik ateşi, sigara izmariti, anız yakımı, cam şişeler ve bırakılan çöpler konularına dikkat etmeleri çağırısı yaparken, aynı zamanda yangın çıktığında yapılması gerekenler, yangın ihbar hattı numaraları ve ilk müdahale yöntemlerini de anlatıyor.
Vatandaşlarımızın yoğun olarak bulundukları yerlerde broşür dağıtımı yapan ve dağıtım esnasında da bilgilendirmelerde bulunan Orman İşletme Şefleri ve Orman Muhafaza Memurları; vatandaşlarımızın ormanların korunması ve birey olarak dikkat edilmesi gerekenler konularında üzerine düşeni yapacaklarına inandıklarını belirterek; yaşanabilecek dikkatsizliklerin ve geri dönüşü çok zor olan orman kayıplarının önlenmesinin sağlanacağını dile getirdiler.
728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği