Orman Bölge Müdürlüğü'nde İş Sağılığı ve Güvenliği Eğitimi
300x250

2022 yılı hizmet içi eğitim programı kapsamında Kütahya Orman İşletme Müdürlüğü tarafından 4 B Sözleşmeli Personel, Temizlik ve Güvenlik Görevlisi Daimi İşçilere yönelik olarak İş Sağılığı ve Güvenliği Eğitimi gerçekleştirildi.

Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü konferans salonunda Dr.Necmettin Sönmez ile İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Veli Teke tarafından verilen ve 2 gün süren eğitimde genel ve teknik konular katılımcılara aktarıldı.

İş kazalarının önüne geçilmesinin amaçlandığı ve her çalışma ortamında artık bir gereklilik haline gelen eğitimlerde; öncelikle çalışma mevzuatı ile ilgili genel bilgiler verildi. Daha sonra sunum eşliğinde; iş yeri temizliği ve düzeni, İş kazası ve meslek hastalığından doğan hukuki sonuçlar, teknik konular, kimyasal, fiziksel ve ergonomik risk etmenleri, kişisel koruyucu donanım kullanımı, güvenlik ve sağlık işaretleri, elektrik kaynaklı riskler ve önlemleri, tahliye ve kurtarma gibi konular işlendi.

Sağlık konuları arasında ise meslek hastalıklarının sebepleri, ilk yardım, biyolojik ve psiko sosyal risk etmenleri, tütün ürünleri ve zararları, Covid 19 hastalığı, belirtileri, bulaşma ve korunma yolları ile aşılar üzerinde duruldu.

Personel tarafından ilgi ile katılım sağlanan eğitim genel sınav yapılması ve merak edilen soruların sorulması ile noktalandı.

728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği