Numan Kurtulmuş Avrupa'ya Kütahya'dan seslendi : '' Bu yangın bütün dünyayı sarar ''
300x250

Ak Parti Genel Başkan Vekili Prof.Dr. Numan Kurtulmuş, siyasi çalışmalarda bulunmak üzere geldiği Kütahya'da basın mensuplarıyla buluştu. Gündeme dair konular üzerine değerlendirmelerde bulunan Numan Kurtulmuş, İsveç'te Kur'an-ı Kerim'i yakma eylemine ilişkin Kütahya'dan Avrupa'ya  " Bu yangını söndürmek de sizin vazifenizdir. Bu yangın bütün Avrupayı tutar. Bu yangın bütün dünyayı sarar. " şeklinde seslendi.

Numan Kurtulmuş, İsveç'te Kur'an-ı Kerim'i yakma eylemine tepkilerini şu sözlerle ifade etti ; 

Maalesef Avrupa'da ırkçı, faşist, göçmen karşıtı, müslüman düşmanı ve Türkiye karşıtı olarak bilinen bir siyasetçi paçavrasının, bir sözde siyasetçinin Kur'an-ı Kerim'i yakma eylemi gerçekleştirdi. Ve maalesef bu eylem, İsveç makamlarının sağladığı güvenlik kordonu altında gerçekleştirildi. Ardından aynı eylemin başka Avrupa ülkelerinde de yapılacak olması gündeme getirilmiştir. 

Kur'an-ı Kerim'i yakan bu adama ve bu adamın arkasındaki destekçilerine şunu söylemek isterim ; orada yanan sadece Kur'an-ı Kerim değildir. Orada yakılan aslında insanlığın vicdanıdır. Mahşeti vicdandır. Tekrar teyiden söylüyorum. Bu yangını söndürmek de sizin vazifenizdir. Bu yangın bütün Avrupayı tutar. Bu yangın bütün dünyayı sarar. 

Hiç bir dinin kutsalına böyle ağır bir hakaretin yapılmasına biz millet olarak asla müsade etmeyiz. Orada yakılan Kur'an-ı Kerim değildir. Diyelim ki başka bir dinin kutsal kitabı olsaydı. Biz ona da karşı çıkar, bunun bir insanlık suçu olduğunu sonuna kadar haykırırdır. Ama maalesef buna karşı topyekün bir insanlık cephesi oluşturmak ve inançlara saygı temelinde bir siyaset oluşturmak yerine, hala Avrupa'da bazı siyasetçilerin, bazı ülkelerin yöneticilerinin bu meseleyi bir ifade özgürlüğünün göstergesi olarak görmesi de bizatihi suçu işleyen kadar büyük bir suçun ortaya konulmasıdır.

Hiç bir demokrasi, başka inançların mensuplarına hakaret edilmesi hakkını hiç bir başka unsura vermez. Dolayısıyla bu eylem bir ifade özgürlüğü olmadığı gibi, demokrasiye de düşmanca yapılmış bir eylemdir. Demokrasinin dibine dinamit koymaktır. Farklılıkların bir arada yaşamasının önünü kapatmaktır ve farklılıklara saygısızlığın açık bir ifadesidir. 

728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği