NİDA OLÇAR ÇOCUKLARIN GÜLÜŞLERİNE ORTAK OLDU
300x250
Kültür ve Turizm Bakanlığı çini sanatçısı Nida Olçar babasının ismini taşıdığı Sıtkı Usta Müzesinde Altıntaş ilçesinden gelen öğrencileri ağırladı. Minik misafirlerine Hacivat ve Karagöz oyunu sürprizi yapan Olçar çocukların gülüşlerine ortak oldu.
Kültür ve Turizm Bakanlığı çini sanatçısı Nida Olçar Köy okulundan gelen öğrencilere küçük bir sürpriz yaparak Hacivat ve Karagöz oyunu ile öğrencilere unutulmaz bir an yaşattı.
BUGÜNE KADAR SAYISIZ İNSANI AĞIRLADI
Sosyal projelere destek vererek adından her daim söz ettiren Kültür ve Turizm Bakanlığı çini sanatçısı Nida Olçar Babasının adını yaşattığı ve rahmetli Sıtkı Ustanın kişisel eşyalarının yer aldığı müzede bugüne kadar sayısız insanı ağırladı. Olçar’ın bugünkü misafirleri ise Altıntaş ilçesinden gelen öğrenciler oldu.

HACİVAT VE KARAGÖZ SÜPRİZİ
Olçar minik öğrencilere hazırladığı sürpriz çocukları çok eğlendirdi. Karagöz ve Hacivat oyunu ile çocukların gülüşlerine ortak olan Olçar, öğrencilere müzeyi gezdirerek babası rahmetli Sıtkı Usta’yı hem tanıttı hem de kullandığı ve giydiği kişisel eşyaları anlattı. Usta’nın birbirinden değerli el emeği göz nuru eserlerine dikkatle gözlemleyen öğrenciler etkinlikten mutlu ayrıldılar.
OKULLARIMIZI MİSAFİR ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ
Kültür ve Turizm Bakanlığı çini sanatçısı Nida Olçar gazetecilere yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi. “ Bugün Sıtkı Olçar müzemizin kıymetli misafirleri vardı. Altıntaş Yol çatı İlköğretim Okulu öğrencilerini misafir ettik. Geçtiğimiz yıllarda da dönem dönem çocuk atölyelerinde etkinlikler yapıyorduk. Bu sene biraz farklı bir konsepte oldu. Kütahya Tiyatrocular Derneğimizden Hacivat ve karagöz oyununu sergilediler. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Bugünkü çocuk atölyemiz etkinliğine de ayrıca Kültür Bakanlığı Araştırma Genel Müdürlüğü tarafından Okan İbiş bey tarafından Hacivat ve Karagöz oyun seti gönderildi. Kendilerine de çok teşekkür ediyoruz. İnşallah bu yıl yine farklı ilçelerden farklı köylerden okullarımızı misafir edeceğiz.

728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği