Kütahya'nın gazi tepesi Nasuhçal Tepe
300x250

15/16 Temmuz 1921 günlerinde Türkün kalbi bu mevzilerde, Kütahya'da atmıştır.

İstiklal Savaşı araştırmacılarına göre Kütahya Eskişehir Muharebeleri'nin en kanlı safhalarının yaşandığı yerlerdendir Nasuhçal.

Resim

Kütahya’daki Mürettep Süvari Tümenine ilaç götüren Tabib Yüzbaşı Hamdi bey ve 158 askeri bu bölgede 53. Yunan Alayı tarafından şehit edilmişlerdir. Kültür ve Turizm Bakanlığının katkıları ile Kütahya Valiliği ve İl Özel İdaresi tarafından Gediz kavşağındaki tepe üzerine Kütahyalı Heykeltraş Mustafa Altınsoy'un eseri olan Tabip Yüzbaşı Hamdi Bey Anıtı dikilmiştir.

Beyaz Tarih على تويتر: ""Tabip Yüzbaşı Hamdi Bey Anıtı" Yer ...

Jeo-arkeoloji, askerî coğrafya - askerî jeomorfoloji konularında çalışmaları bulunan Dr. Selim Erdoğan'a göre kaybedilmesi o an için adeta çöküştür. Nasuhçal'da kaybedilen umut 1,5 ay sonra Çal Dağı'nda yeniden doğacaktır.

Resim

15/16 Temmuz günlerinde yaşanan muharebe o kadar kanlıdır ki adı artık savaş değil boğuşmadır.Tabib Yüzbaşı Hamdi bey ve 158 askeri bu boğuşma sonucunda tepe üzerinde ve yamaçlarında artık şehittirler.

Nasuhçalı Tepesi ve  Tabib Yüzbaşı Hamdi bey anıtı Kütahya'nın Çavuş Çiftliği köyünün sınırları içinde, Kütahya-Afyonkarahisar yolu, Gediz-Çavdarhisar Kavşağında yer almaktadır. 

Resim

728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği