Musa Yılmaz :  hizmetlerde hiçbir köye ayrımcılık yapmadık
300x250

Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği Meclis toplantısı İl Özel İdare Meclis toplantı salonunda Vali Yardımcısı Ali Bezirgan başkanlığında yapıldı. Toplantıya İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, Kütahya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Murat Koyak, birim müdürleri ve merkeze bağlı köylerin muhtarları katıldı.
Toplantı açılış ve yoklamanın ardından 2019 yılı ek gelir bütçesi görüşüldü. 2019 yılı ek gelir bütçesi 10 milyon TL olarak belirlendi.
Toplantıda muhtarlara hitaben konuşma yapan İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz;“Hedeflerimizde şimdiye kadar hiçbir şaşma yok. Merkezde 110 köyümüz ilçelerimizi de hesaba katarsak 550 köyümüz var. 24 köyde devam eden yol çalışmalarımız var. 18 köyümüzde Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğümüzün çalışması var. Birliğimizin hizmetleri içerisinde 54 köyümüze kilit taşı verdik. Elimizdeki verilere göre şu ana kadar 75 köyümüzün kilit taşı ihtiyacını bitirdik. Fazla taş ihtiyacı olan köylerimizi hep geriye bıraktık ve önümüzdeki üç yıl içerisinde bu 35 köyümüze ağırlık verip buraları da tamamlayacağız Özel İdare, KÖYDES ve birlik bütçesi olarak su kanal hizmetleri, yol hizmetleri ve birlik hizmetleriyle beraber 20 milyona yakın bir bütçe kullanıyoruz. 109 köyde 18 bin nüfusumuz Talep edilen istekleri en kısa zamanda yerine getirmek için koşturuyoruz. Hiçbir köye ayrımcılık yapmadık, asla hamaset yapmadık. Bu sene henüz başlanamayan bir tek grup yolumuz kaldı. Onu da inşallah bu dönemde yapacağız.
Çöp toplama işini tekrar Kütahya İl Özel İdaresi aldı. Çöp toplama işinin özel idareye maliyeti, işçilik, çöp toplama, katı atık birliğine teslimi neredeyse 10 milyon TL’yi buluyor. Bu hizmet sadece köylere veriliyor. Çöp toplama işi kanunen de teamül olarak da evsel atıkları toplama görevimiz var. Kül gibi atıkların konteynıra atılmaması gerekiyor. Burada muhtarlarımıza görevler düşüyor.
Merkezde 35 km, il genelinde 140 km’lik bir sıcak asfalt potansiyeli yakaladık. Bu çok ciddi bir rakam, ülke genelinde en iyi illerden bir tanesiyiz. Alt yapı sorunlarımızı giderdik, gidermeye devam ediyoruz.” dedi.
Toplantıda ayrıca Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin 2020 yılı Çalışma programı hakkında muhtarlara bilgiler verildi. Muhtarlarda toplantı sonunda hizmetlerden duydukları memnuniyeti dile getirerek teşekkür ettiler.

728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği