Müftülük külliyesi çocuklarla şenlendi
300x250


Ayların sultanı Ramazan için elveda " Ya Şehr-i Ramazan " dediğimiz bu günlerde , 4-6 yaş Kur'an Kurslarında okuyan okul öncesi çocuklar için Kütahya Müftülük Külliyesinde Ramazan Şenliği yapıldı.
Müftülük Web Tv Sosyal Medya kanalından da canlı yayınlanan programa il Müftüsü Hüseyin Demirtaş bir konuşma ile katıldı.

1681507800236

 

İl Gençlik Koordinatörü Fatih Eryılmaz'ın sunuculuğunu yaptığı programda Kütahya Ulu Camii Müezzin Kayyımı Beyti Haylaz Kur'an-ı Kerim tilavet etti.

İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş ," Ramazan ayının bir medeniyet ve kültür ayı olduğunu belirterek bu ayda geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın hem sevinmesi hem de kültürümüzle buluşması gerekiyor. Kültür ve medeniyetimizin bu tür etkinliklerle çocuklarımıza miras bırakılması gerekmektedir".Ramazan ayında tüm kurslarımızda, çocuklar için Ramazan ayı köşesi hazırlandı,etkinlikler yapıldı. Etkinlik yapamayan kurslarımızdaki çocuklar için burada bu etkinlik hazırlandı", dedi.

 

Ramazan Davulcusu, Ramazan manileri ile çocuklarla iletişim kurdu.
Ardından karagöz-hacivat ikilisi sahneye geldi.

1681507486375

 

Geleneksel Türk Tiyatrosu ekibi gerek kostüm ve gerekse içerik zenginliği ile dolu sunumları ile çocukları mutlu etti.

Hacivat - Karagöz oyuculuğu konusunda üstad olan İbrahim Vehbi Atabay ve Talip Cengiz gerek kostüm güzelliği , gerekse içerik zenginliği ile çocuklarımızın yüzünü güldürdü.

Hacivat-Karagöz oyunundan sonra çocuklar , hatıra fotoğrafı çektirmek için sahneye koştu.
Program sonunda çocuklara Pamuk Şeker ikramı yapıldı.
400 çocuk 200 yetişkin kişi ile 600'ı aşkın vatandaşın katılım gösterdiği programda Salon Külliye en değerli misafirlerini ağırlamış oldu.

1681507471569

 

Kütahya Müftülüğünden yapılan açıklamada; "bu güzel etkinkiğe katılım gösteren öğrencilerimize, velilerimize, kurs öğreticilerimize teşekkür ediyoruz.

Yayından salon düzenine varıncaya kadar özverili gayret gösteren Müftülük Salon ekibini de tebrik ederiz."denildi. 

728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği