Mübarek üç aylar başladı
300x250

İslam inancında büyük önem gösterilen Üç Aylar başladı. İlki Haram ayların ikincisi olan Recep sonuncusu ise 11 ayın sultanı olan Ramazan-ı Şerif ortası ise Hz. Muhammed'in "Benim ayımdır!" buyurduğu Şaban ayı olan mübarek üç aylar  bugün başladı. 

 

"Receb-i Şerifiniz Mübarek olsun" diyen Kütahya İL Müftüsü Hüseyin Demirtaş üç ayların önemine değindi. Müftü Demirtaş yaptığı açıklamada şu ifadelere yer veriyor;
ÜÇ AYLARIN (MARKA) DEĞERİ !
Recep, Yüce Allah'ın ayı,
Şaban,Hz.Peygamberin ayı,
Ramazan, Ümmetin ayı."
Zaman ve Zemin hepsi Allah'indir..
Üç ayların diğer aylara göre marka değeri vardır ki aşağıdaki sebeplerden (vesileler) kaynaklanmaktadir:
1- RECEP AYI : ( Haram ay/Saygı ) Zulüm ve haksızlıkların bir zaman dilimi bile olsa durmasını ifade etmesi sebebi ile marka değerini ZULME TAVIR / İNSANA saygıdan almaktadır. .
Yüce Allah, zulmü kendine haram kılmıştır.. Zalimin zulmü varsa ,mazlumun Allah'ı var denilmiştir.
Receb ayı, 4 haram aylardan biri olması sebebi ile saygındır. Bu haram ayların üçü ardışık, biri farklıdır.Bu sebeple recep ayına, recebulferd de denir.. Zira 4 haram ayın üçü, ard arda gelirken recep ayı tekbaşına gelmiştir..Yüce Mevlâmızın vahdaniyetine atıf var..
2- ŞABAN AYI: Şaban ayında Hz.Peygamberin büyük bir heyecanla beklediği Kıble Tahvili (degisimi) gerçekleşmiştir. . Dünya çapında kıbleler, teke inmiştir. .(!)
Şaban ayının 15'ine tekabül eden bu önemli olayla İSLAM DİNİ evrenselligini tescil etmiştir. .Nasıl ki ilk medeniyet ve ilk mabed Ümmü Kura (ülkelerin anasi) olan Kabe'de gerçekleşmiş ise aynı şekil de Hz.Peygamberin çok arzu ettiği kıble tahvili bu ayda gerçekleşmiştir. .
Marka değer KABE-İ MUAZZAMA'DİR. .
3- RAMAZAN AYI : Marka Değeri, Kuran-ı Azimussandir..Bu muazzam ay, aynı şekilde RAHMET , MAĞFİRET VE KURTULUŞ hediyesi ile ayrı bir lütfü Rahmandır..


728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği