Muammer Özcura, İl Genel Meclisi Başkanı seçildi
300x250

Kütahya İl Genel Meclisi nisan ayının ilk oturumunda , Musa Yılmaz'ın Milletvekili Aday Adaylığı nedeniyle istifası nedeniyle Başkanlık için seçim yaptı.

Oturuma katılan üyelerin tamamının oyunu alan Muammer Özcura, Kütahya İl Genel Meclisi Başkanı seçildi. 

İl Genel Meclisi 2023 yılı nisan ayı olağan toplantıları İl Genel Meclisi Başkan Vekili Kahraman Aktay’ın başkanlığında Kütahya İl Özel İdaresi toplantı salonunda başladı.

Toplantıda İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz’ın milletvekili aday adaylığı nedeniyle istifasından dolayı, İl Genel Meclisi Başkanlığı seçimi yapıldı. 

Gizli oy açık tasnif usulü yapılan seçimde tek aday olan Merkez meclis üyesi Muammer ÖZCURA, İl Genel Meclisi üyelerinin oy birliği ile İl Genel Meclisi Başkanlığına seçildi.

İl Genel Meclisi Başkanı seçiminin ardından İl Genel Meclis üyeleri 1. Başkan Vekilliği için oy kullandılar ve bu oylamanın ardından 1. Başkan Vekilliğine Ahmet Yüksel seçildi. Oylamada son olarak Encümen üyelerinin seçimleri yapıldı. Aynur Koçuk Mercan, İbrahim Karataş ve Ahmet Yüksel Encümen seçildiler.

Bir 1 kişi, ayakta ve ofis görseli olabilir

Seçimin ardından teşekkür konuşması yapan İl Genel Meclisi Başkanı Muammer Özcura ; “Tüm meclis üyesi arkadaşlarıma gösterdikleri teveccühten dolayı teşekkür ediyorum. Başta Cumhurbaşkanımız ve Cumhur ittifakı olmak üzere bundan önce hizmet eden tüm arkadaşlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Bu hizmetler aynı şekilde aralıksız olarak sizlerin gayreti ve destekleri ile hep beraber, ortak akılla Ülkemize, Kütahya’mıza ve köylerimize verilmeye devam edecek.” dedi. Konuşmanın ardından İl Genel Meclisinin Nisan ayı ilk toplantısı sona erdi.

 

Kütahya'nın yeni il Genel Meclisi Başkanı Muammer Özcura kimdir ; 

1966 doğumludur. İlk ve orta öğrenimini Kütahya´da yaptı. Kütahya Seyitömer Linyit Kömür İşletmelerinden emeklidir. 2 dönem Maden İş Sendikası Mali Sekreterliği yaptı. 2002de AK Parti üyesi oldu, 2003te Merkez İlçe Yönetim Kurulu üyesi olarak göreve başladı. Bir sonraki kongrede Merkez İlçe Başkan Yardımcısı olarak devam etti. 2015 yılında İl Yönetim Kurulu üyesi olarak göreve devam etti. 15.10.2018 Merkez İlçe Kongresinde Yönetim Kurulu üyesi olarak görev aldı. 2003ten bu yana Merkeze bağlı köylerin koordinatörlüğünü yapmıştır. 3 Nisan 2023 tarihi itibarıyla Kütahya İl Genel Meclisi Başkanı seçilmiştir. 

728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği