Minik yüreklerden 'Dünyaya Bir Damla Hayat'
300x250

Kütahya İl Müftülüğüne bağlı Mekke 4-6 Yaş Kur’an Kursu öğrencileri, kumbaralarında biriktirdikleri harçlıkları “Bir Damla Hayat” sloganıyla sürdürülen “Su Kuyusu” projesine bağışladı.

Kuraklık yaşanan bölgelerdeki insanların uzun yıllar temiz su ihtiyacını karşılamak amacıyla Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından "Dünyaya Bir Damla Hayat" sloganıyla başlatılan "Su Kuyusu" projesine destek artarak devam ediyor.

Projeye bir destek de Kütahya'dan geldi.

İl Müftülüğüne bağlı Mekke 4-6 Yaş Kur'an Kursu öğrencileri, harçlıklarını "Su Kuyusu" projesine bağışladı.

Kur'an kursuna devam eden çocuklara TDV faaliyetleri ve “Yargaliga Suya Giden Yol” belgeselinden kesitler izleterek yardımlaşma ve paylaşmanın önemi hakkında bilgi verdiklerini belirten Kur'an Kursu Yöneticisi Züleyha Baş, “Aralık ayından itibaren kumbaraları doldurmaya başladık. Bu süreçte her öğrencimiz etrafından destek almak için ‘insanlar çamurlu su içiyor, onlara yardım edelim temiz suya kavuşsunlar’ diyerek ebeveynlerini yönlendirdiler. Velilerimizden bu noktada olumlu dönüşler aldık. Nihayetinde dört ayın sonunda velilerimizin de desteği ile öğrencilerimizin kumbaralarında biriktirdikleri harçlıklarını TDV Kütahya Şubesi’ne teslim ettik.” dedi.

TDV adına bağışı kabul eden TDV Şube Başkanı ve İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş, öğrencileri örnek davranışlarından dolayı tebrik etti.

KAYNAK: DİYANET HABER
728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği