Mehmet Akif Ersoy ' Bir Hisli Yürek ' oyunuyla anıldı
300x250

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Tavşanlı Meslek Yüksekokulu'nda düzenlenen Bir Hisli Yürek isimli tiyatro etkinliği ile Milli Şair Mehmet Akif Ersoy anıldı.

Milletimizin ulusal marşı olan İstiklal Marşımızın yazarı, Vatan Şairi Mehmet Akif Ersoy, doğumunun 148. Yılında Tavşanlı Meslek Yüksekokulunda düzenlenen “Bir Hisli Yürek” isimli tiyatro etkinliği ile anıldı. Vatan Şairimizin milletimize ve ordumuza ithaf ettiği İstiklâl Marşı, mecliste okunup ayakta dinlendikten sonra 12 Mart 1921 Cumartesi günü saat 17.45'te ulusal marş olarak kabul edildi. Âkif, ödül olarak verilen 500 lirayı Hilal-i Ahmer (KIZILAY) bünyesinde, kadın ve çocuklara iş öğreten ve cepheye elbise diken Dar’ül Mesai vakfına bağışladı. 

İHH (İnsan Hak ve Hürriyetleri) Tiyatrosu tarafından Meslek Yüksekokulu konferans salonunda düzenlenen “Hisli Bir Yürek-Mehmet Akif ERSOY” isimli tiyatro gösterisinde Mehmet Akif Ersoy’un İstiklal Marşını yazdığı günlerdeki duyguları, düşünceleri ve vatanseverliği vurgulandı. Gösteride Mehmet Akif Ersoy rolünde Tiyatrocular Derneği Başkanı İbrahim Vehbi Atabay, Eşref Edip rolünde Talip Cengiz, Mithat Cemal rolünde İlkay Karadaş, Abdulhak Efendi rolünde İbrahim Etem Akın ve Cenap Şahabettin rolünde okul personeli olan Ersin Aslan görev aldılar.

728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği