LALELİ’DEN SEBİLERENLER CAMİ’NE KADAR YOL TRAFİĞE KAPANIYOR
300x250

 

Laleli Camii yan yoldan başlanarak Sebilerenler Camii arasındaki yol trafiğe kapatılarak vatandaşların ve Üniversiteli öğrencilerin yoğun kullanımına açılacak. Çift şerit ilerleyen güzergâh tek şeritli yol hale gelecek.
Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık’ın daha önceki toplantılarında da dile getirdiği projelerinin arasında yer alan Laleli Camii ve sebilerenler camii arasındaki yolun trafiğe kapatılarak bir kısmının yayalaştırılması için adımlar atıldı.
LALELİ YAYALAŞTIRMA PROJESİNDE İHALE SÜRECİ BAŞLADI
Laleli Camisi’nden Milli Eğitim Müdürlüğü’ne giden Hacı Hıfzı Emer Caddesi yayalaştırılacak. Laleli Yayalaştırma Projesi hakkında Kütahya Belediye Başkanı Âlim Işık, Ekim ayı Belediye Meclis toplantısında: “Esnaflarımızın yoğun talebi üzerine Laleli Camisi ile ilerideki Sebilerenler Cami’ye kadar yayalaştırma projesini hazırladık. Kurul kararları İl Trafik Komisyonundan da alındı. İhale süreci devam ediyor. Biter bitmez yapımına başlayacağız” açıklamalarında bulunmuştu.
ÇİFT YÖNLÜ TRAFİK AKIŞI TEK YÖN OLACAK
Laleli Camii önünden Sebilerenler camii arasında ki çift yönlü trafik akışı tek yöne düşürülerek vatandaşların ve şehrimizde bulunan üniversiteli öğrencilerin yoğun kullanımına açılarak Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık’ın vizyon projelerinden bir yenisi daha hizmete gireceği gün için geri sayım başladı.
İHALE’YE ÇIKILDI
Laleli Camii projesi olarak nitelendirilen Hacı Hıfzı Emer Caddesi yayalaştırma projesi ihalesi Kütahya Belediyesi tarafından ihale süreci başlatıldı. Kütahya belediye ihale şartnamesinde yer alan şartları yerine getirebilecek İnşaat Mühendisi veya Mimar veya Peyzaj Mimarı için ihale süreci başlatılarak ihaleye son teklif verme tarihi 13.07.2023 tarihi olarak belirlendi.
İHALE SÜRECİ EKAP ÜZERİNDEN ŞEFFAF OLARAK İLERLEYECEK
Kütahya Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nün kontrolünde ilerleyecek olan hem ihale hem yapım süreci ile ilgili istenilen tüm şartname bilgileri EKAP üzerinden temin edilene bilecek. İhaleye girecek olan firmalar tamamen e- ihale yöntemi ile katılabilecekler. EKAP üzerinden ihaleye girecek olan firma dokümanı indirerek teklif vereceği miktar üzerinden tekrar EKAP üzerinden e- imza ile imzalanarak yine sistem üzerinden gönderilecek.
İHALEDEN SONRA 150 GÜN SÜRECEK
Laleli Cami önünden başlayarak Sebilerenler Cami önüne kadar ki alanın yayalaştırma ihalesi ile caddenin yayalaştırılması tartışmaları da sona erdi. Yayalaştırılması beklenen Hacı Hıfzı Emer Caddesi yayalaştırma projesinde ihaleyi alacak olan firma ’ya yer tesliminden 150 günlük hummalı bir çalışma sonrası cadde hazır hale gelecek.
Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Âlim Işık Laleli Cami ve Sebilerenler Cami arasındaki yolun yayalaştırma projesinin hazır olduğunu ve ihale sürecinin biter bitmez en kısa zamanda açılacağına vurgu yaptı. Cumhuriyet Caddesinin trafiğe açılacağı da göz önünde bulundurulursa ilimizde trafik ve yaya trafiği rahatlayacak.
Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Âlim Işık Bekir Avlupınar Caddesi ve devamında yapılacak Laleli Cami bölgesindeki trafiğe kapalı alanlara vatandaşların yoğunluğu çekildikten sonra ana arterlerin trafik yoğunluğunu Cumhuriyet Caddesi trafiğe açılmasının ardından bölgenin rahatlayacağını söyledi.
İHALE SÜRECİ BİTER BİTMEZ EN KISA ZAMANDA BAŞLAYACAĞIZ
Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Âlim Işık Ekim Ayı meclis toplantısında konu ile ilgili yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer vermişti. “ Laleli yayalaştırma projesi, Bekir Avlupınar caddesindeki yayalaştırma projesinin ardından şehre katılan değeri ve gençlerimizin özellikle o mahallemizdeki esnaflarımız olmak üzere yoğun talep üzerine Laleli Cami’si ile ilerideki Sebilerenler Camimize kadar olan sürecinde değerlendirilmesi konusunda projemizi hazırladık. İlgili kurul kararları da alındı. İhale süreci devam ediyor. Biter bitmez en kısa zamanda başlayacağız” ifadelerine yer verdi.
LALELİ CADDESİ BEKİR AVLUPINAR KONSEPTİYLE YAPILACAK
Laleli’den Sebilerenler Cami önüne kadar kapanacak olan cadde şehre ayrı bir renk ve doku katacağı gibi ilimizde yayalaştırma projesinin örneği Bekir Avlupınar Caddesi’nde hem vatandaşlar, hem öğrenciler, hem de esnaf oldukça memnun olmasından dolayı aynı konsept ile laleli cami önü de yapılacak.
ŞEHRİN ANA ARTERİ TRAFİĞE KAPALI KALAMAZ
Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Âlim Işık Bekir Avlupınar Caddesi ve devamında yapacağımız Laleli Cami bölgesindeki trafiğe kapalı alanlara vatandaş kaydığında Cumhuriyet Caddesi ( Sevgi Yolu) olmazsa olmazı trafiğe açılması yönünde. Ben baştan beri fikrimi açık ve net söyledim. Siz şehrin ana arterini trafiğe kapatırsanız trafik, ulaşım ve otopark sorununu çözemezsiniz ama zamanı var her şeyin. Aradan geçen iki buçuk yıllık süre artık yavaş yavaş bunun ihtiyaç olduğunu gündeme getirdi” dedi.
728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği