KÜTBO'da TÜRİB Semineri Düzenlendi
300x250

Kütahya Ticaret Borsası (KÜTBO) tarafından, Türkiye Ürün İhtisas Borsası’nın (TÜRİB) genel işleyişi, çalışmaları ve işlem platformunun kullanımı konularında bilgilendirme semineri düzenlendi.  TÜRİB Genel Müdür Yardımcısı Necla Küçükçolak’ın anlatımıyla gerçekleştirilen seminere, Borsa Üyeleri tarafından yoğun ilgi gösterildi.

 

KÜTBO Yönetim Kurulu Başkanı Necati Gültekin yaptığı açılış konuşmasında elektronik ticaretin sürekli geliştiğine dikkat çekerek; “tarım sektörünü elektronik ortama taşıyan Türkiye Ürün İhtisas Borsası’nın 2019 yılında faaliyete geçmesi ile birlikte hububat sektörü de dijitalleşen çağa uyum sağlanmış oldu. Bu sayede Türkiye’deki lisanslı depolarda bulunan ürünler Elektronik Lisanslı Ürün Senedi ile internet üzerinden kolayca alınıp satılmaktadır. Bizler de Kütahya Ticaret Borsası olarak, değişen ekonomik pazarda üyelerimizin rekabet gücünü arttırmak için çalışıyoruz. Bu kapsamda, gerçekleştirdiğimiz seminere ilgi ve katılımınızdan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

 

Açılış konuşmasının ardından Türkiye Ürün İhtisas Borsası A.Ş. (TÜRİB) Genel Müdür Yardımcısı Necla KüçükçolakTÜRİB’in faaliyetleri ve işleyiş sistemi, İşlem Platformunun kullanılması ve Elektronik Lisanslı Ürün Senedi (ELÜS) alım satımının nasıl yapılacağını, bültenler ve fiyat analizleri konusunda bilgiler aktardı.

 

TÜRİB’e kayıtlı olan herkesin bu sistemden faydalanabileceğini dile getiren Necla Küçükçolak, TÜRİB Acentesi olan Kütahya Ticaret Borsası’nın TÜRİB’e kayıt işlemlerini gerçekleştirebileceğini belirtti.

 

Yoğun ilgi ve katılımın olduğu seminere KÜTBO Yönetim ve Meclisinin yanı sıra Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Eskişehir Şube Müdürü Ercan BAKIRTAŞ, Kütahya Ajans Müdürü Zeki Yılmaz ve Borsa üyeleri katılım sağladı.

 

Sunum sonrası soruları cevaplayan Necla Küçükçolak’a Yönetim Kurulu Başkanı Necati Gültekin, günün anısına hediye takdim ederek sunum ve bilgi paylaşımı için teşekkür etti.

728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği