KUTBO Başkanı Gültekin, Kütahya Tarım Alanındaki Sorunları Bakan Pakdemirli'ye İletti
300x250

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, 365 oda/borsa başkanı ile video konferans yöntemiyle bir araya geldi.​

 

Video Konferans aracılığıyla gerçekleştirilen toplantıya katılan Kütahya Ticaret Borsası (KÜTBO) Yönetim Kurulu Başkanı Necati Gültekin, Kütahya ili tarım alanındaki öncelikli sorunlarını Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye iletti.

 

Kütahya’da toplam 3.160.000 dekarlık tarım arazi vardığı olduğunu, tarım arazilerinde yaklaşık %46’lık bir kısmının Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) kayıtlı olduğunu ve bu durumun en büyük sebebinin arazilerin çok küçük ve parçalı durumda olmasından kaynaklandığını belirten Başkan Gültekin, Kütahya’nın en büyük tarımsal altyapısı sorununa çözüm olarak “Arazi Toplulaştırma Projelerinin” ilimizde yaygın bir şekilde uygulanması ve 2020 yılı programına alınması gerektiğini belirtti.

 

KÜTBO Yönetim Kurulu Başkanı Necati Gültekin, Sulama Projelerinin bir an önce uygulamaya geçirilmesinin de Kütahya için önemli olduğunun altını çizerek, özellikle yapımı devam eden Beşkarış, Yağmurlar göletlerinin tamamlanması, ayrıca yapımı bitmiş ama sulama projelerinin olmadığı için suyunu kullanamadığımız Emet, Gediz Gürkuyu-Üzümlü, Gediz Yunuslar, Murat Dağı ile Beşkarış Sulaması 3. Kısım ihalelerinin bir an önce yapılmasının çiftçilerimiz için önemli olduğunu söyledi.

 

Kütahya ili Simav ilçesinde Sera A.Ş. vasıtasıyla kurulmasını beklediğimiz Termal Enerjili sera alanlarının genişletilmesi için yaklaşık 660 dönüm mera alanının tahsis amacı değişikliğinin Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından onaylandığını belirten Gültekin, Bakan Bekir Pakdemirli’ye bu konudaki yardım ve destekleri için teşekkürlerini sundu. Ancak sürecin de devam ettiğini vurgulayan Necati Gültekin, bitmek üzere olan fizibilite çalışmaları sonrasında projeye ödenek aktarılması ve projenin uygulanması konusunda yine bakanlığın desteğini beklediğini belirtti.

 

Kütahya tarım alanındaki başlıca sorunları ve çözüm önerilerini TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu’nun öncülüğünde Tarım ve Orman Bakanı Sayın Bekir Pakdemirli’ye iletildiğini söyleyen KÜTBO Yönetim Kurulu Başkanı Necati Gültekin, tarımda yerel değerlere sahip çıkılması konusunda önemli bir toplantı gerçekleştirildiğini kaydetti.

728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği