Kütahya'ya 5 yıldızlı yeni otel yatırımı geliyor
300x250

Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, turizm açısından nitelikli yatak kapasitesini artıracak yatırımları öne çıkaracak girişimlere ağırlık verdiklerini belirtti ve çok yakın bir zaman içerisinde Kütahya'nın ilk 5 yıldızlı oteli için ruhsat vereceklerini açıkladı. 

Kütahya Belediye Başkanı  Prof. Dr. Alim Işık, Çay Tv canlı yayınında Kütahya'nın jeotermal kaynaklarla desteklenmiş  sağlık turizmi ve kültür turizmi açısından oldukça uygun bir il olduğunu ifade ederek, bu anlamda önemli bir girişim olduğunu müjdeledi. Başkan Işık konuyla ilgili şöyle konuştu"çok yakında Kütahya'nın ilk 5 yıldızlı, 120 odalı ve 250 yataklı bir tesisin anlaşmasını yapacağız. Hemen ruhsatlarını verip devreye geçmesini sağlayacağız. Şu anda ilimizde malesef 5 yıldızlı bir otelimiz yok ama ilk otelin temelini atmaya çok yakınız. Bu amaçla şehrimizin iki öne çıkan bölgesi var. Ilıca ve Yoncalı'da jeotermal kaynaklarımızın mevcut durumunu gözden geçirerek özellikle 75-80 derece ve daha yüksek derecede sıcaklığa sahip su kaynaklarını arıyoruz. Sontaj faaliyetlerimiz bu hafta başlıyor. Eğer yeterli sıcaklıktaki suyu bulabilirsek o bölgelerde konut ısıtması dahil olmak üzere jeotermal tedavili sağlık merkezlerini yaygınlaştıracağız. Bununla ilgili girişimlerimiz oldu. Kültür Bakanlığımızdan gerekli izinleri aldık. Göğüs Hastalıkları Hastanesi, Sporcu Hastalıkları Hastanesi ve ulusal ve uluslararası spor kompleksleri. Hem jeotermal enerji takviyeli hem de gerek oksiyen zenginliği açısından mevcut potansiyeli değerlendirmeyi amaçlayan projelerimizi nasip olursa uygulamaya geçireceğiz.

Örneğin geçtiğimiz bir yıl içerisinde Kütahya Belediyesine ait 12 adet parsel ürettik. 11 dekarla 25 dekar arasındaki parselleri tamamen bu bölgede yatırımcılara açık hale geldi. Allah nasip ederse bu ayki mecli toplantımızda ilk yatırımcımızın kararını alacağız. 13 dönümlük bir parselimiz üzerinde uygulama başlayacak. Önümüzdeki 4 yıl içerisinde nitelikli yatak kapasitemizi artıracak yatırımları öne çıkaracak girişimlere ağırlık vereceğiz. Bunu çok önemsiyoruz. Yatırımcılar geldiğinde anlaşabileceğimiz Belediyemize ait tapularımız var. Gerek yap işlet devret, gerek ortaklık modeli yada diğer modellerle yatırımcılarımızı buraya davet etmeye başlayacağız. " 

 

728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği