BAŞKAN GÜLTEKİN KÜTAHYA BASINI İLE BİR ARAYA GELDİ
300x250
Kütahya Ticaret Borsası (KÜTBO) Yönetim Kurulu Başkanı Necati Gültekin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Kütahya’da görev yapan basın mensuplarıyla ile bir araya geldi.
 
KÜTBO Yönetim Kurulu Başkanı Necati Gültekin, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erkan Sağlam,  Kütahya Valiliği Basın Yayın ve Özel Kalem Müdürü Hamiyet Özkalay ve basın mensupları ile kahvaltılı toplantı gerçekleştirdi. Kamuoyunu doğru ve eksiksiz bilgilendirme konusundaki yükümlülüklerini en iyi biçimde yerine getirmek için basının göstermiş olduğu çabayı takdirle karşıladığını belirten Başkan Gültekin, tüm basın mensuplarının “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü”nü kutladı.
 
Basın toplantısında Borsa çalışma ve projelerinden de bahseden KÜTBO Yönetim Kurulu Başkanı Necati Gültekin, Kütahya’nın Coğrafi İşaret Tescilleri ile gündeme taşıdıklarını söyledi.
 
Kütahya’mızın 7 yöresel ürününe coğrafi işaret tescili aldık
 
Kütahya Ticaret Borsası olarak bölgemize katkı sağlamak ve geleneksel ürünlerimizin tanınırlığını arttırmak amacıyla; Kütahya Cimcik Aşı, Kütahya Şaphane Vişnesi, Kütahya Köpük Helvası, Kütahya Bitli Helva, Paşa Helvası, Kütahya Kızılcık Tarhanası ve Kütahya Pazarlar Kirazı olmak üzere toplam 7 yöresel ürünümüze Ticaret Borsası tarafından yapılan çalışmalar ve başvurular neticesinde Coğrafi İşaret Tescil Belgesi alındığını kaydeden Başkan Gültekin, Kütahya Eynal Domatesi, Kütahya Kaz Tiridi için de coğrafi işaret tescil başvurusunun yaptığını söyledi. 
 
Avrupa Birliği Coğrafi İşaret konusuna da değinen Gültekin; ”Kütahya Pazarlar Kirazı için Avrupa Birliği Coğrafi İşaret tescili için başvuru işlemlerimizi sürdürüyoruz.  İlimizde yetişen kirazın %70 ihracat edilmekte olduğundan AB tescili ile ürünün Pazar payı artırılacaktır. Kütahya’nın Yöreye ait ürünlerini, Coğrafi işaret tescili alarak ürünlerin tanınırlığı ile Dünyaya pazarlanması hem üyelerimizin iş hacimlerini artıracak hem de Ülkemizin değerleri ekonomiye kazandırılmış olacak” dedi.  Antalya Yöresel Ürünler Fuarına (YÖREX) Borsa üyeleri ile birlikte katılım sağladığını belirten Necati Gültekin, Kütahya’nın coğrafi işaretli ve yöresel ürünlerinin tanıtımının yapıldığını söyledi.
 
Gen kaynaklarını koruma projesi
 
İlimize özgü ve yok olmaya yüz tutmuş bazı elma ve armut çeşitlerinin İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile ortak olarak yapılan çalışmalar neticesinde Borsa bahçesindeki alanda yeniden filizlendirilip oluşacak fidanların çiftçi ve üreticiye dağıtılacağını belirten Yönetim Kurulu Başkanı Necati Gültekin, çalışmalarının en kısa sürede neticelerini vereceğini söyledi.
 
2021 Yılı Stratejik Hedeflerimize %92 oranında ulaştık
 
KÜTBO 2021-2024 yıllarını kapsayan yeni stratejik planı dahilindeki 2021 yılı iş planında gerçekleştirilen hedeflerinden bahseden Yönetim Kurulu Başkanı Necati Gültekin, pandeminin de etkisi olmasına rağmen %92 oranında başarılı bir sonuç elde edildiğini vurguladı. Başkan Gültekin 2022 yılında da vizyon projeleri dahilinde çalışmalarının devam edeceğini söyledi.
 
Programa katımlarından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Yönetim Kurulu Başkanı Necati Gültekin  Basın Mensuplarına teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar diledi.  

728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği