Kutahya'dan İdlib'e 7 TIR yardım gönderildi
300x250

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatları ile AFAD Başkanlığı koordinasyonunda Türkiye genelinde başlatılan "Bir aradayız, İdlib'in yanındayız" insani yardım kampanyası kapsamında Kütahya’dan Suriye’nin İdlib kentine 7 tır insani yardım malzemesi gönderildi. 

Zafer Meydanı’nda düzenlenen uğurlama törenine; Kütahya Valisi Dr. Ömer Toraman, AK Parti Kütahya Milletvekilleri Ceyda Çetin Erenler, İshak Gazel, Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Çekiç, İl Emniyet Müdürü Necmettin Koç, İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, bazı daire müdürleri, STK Temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. 

Diyanet Vakfı tarafından yürütülen Yardım kampanyasına Kütahyalıların büyük ilgi gösterdiğini ifade eden Kütahya İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, “Bir hafta içinde yapılan yardımlarla 50 ton un, 30 ton gıda malzemesi, 25 ton temizlik ürünü, 2 bin battaniye, bin yastık, bin hasır, 430 yatak, 125 soba alındı. Yardımda bulunan Kütahya halkına teşekkür ediyorum” dedi.

“MALZEMELERİN TAMAMINI KÜTAHYALILAR ALDI”

Türkiye’nin barış, huzur ve merhamet toprakları olduğuna vurgu yapan Vali Dr. Ömer Toraman, “Biz bu topraklar üzerinde yaşayan aziz bir milletin evlatlarıyız.  Bizim medeniyetimizde iyilik tenkit edilmez, takdir edilir, teşvik edilir. İdlib’e gidecek tırlardaki yardım malzemelerinin tamamı Kütahya’daki gönüllü vatandaşlarımız tarafından alındı” dedi.

“İNSANİ YARDIMDA TÜRKİYE ÖNCÜ ÜLKELERDEN BİRİ”

Zulüm ve savaşlarla yurtlarından olmuş kadın, çocuk ve yaşlılara el uzatılması gerektiğini ifade eden Vali Toraman, “Sayın Cumhurbaşkanımız her platformda defalarca ifade etti. Bir yerde zulüm, yerinden edilmiş insanlar, savaş ve savaştan kaçan kadınlar, çocuklar, yaşlılar var. Onlara uluslararası toplumun el uzatması gerekiyor. Onlar el uzatmıyor diye bizler de mi el uzatmayacağız. Türkiye insani yardım açısından dünyanın önde gelen ülkeleri arasında yer alıyor ve bununla iftihar ediyoruz” diye konuştu. 


Zafer Meydanı'nda yapılan yardım tırlarını uğurlama töreninde konuşan Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim IŞIK; Bu hayırlı günde böyle hayırlı bir hizmete katkı sağlayan ve emeği geçen tüm hemşehrilerime teşekkür ediyorum. O coğrafyalarda o zorlukları yaşayan mazlum insanlara ne kadar ulaşabilirsek o kadar mutlu olacağız. Yola çıkacak olan vatandaşlarımıza hayırlı yolculuklar diliyorum. Allah hepinizden razı olsun, dedi. 
Yapılan duaların ardından insani yardım malzemesi yüklü tırlar, Suriye'nin İdlib kentine gitmek üzere yola çıktı.

728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği