Kütahya'dan deprem bölgesine kırmızı et desteği
300x250
6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve bölgedeki birçok ilimizde büyük yıkıma neden olan depremlerden sonra tüm ülkede olduğu gibi Kütahya’da da herkes gücü nispetinde seferber olmaya devam ediyor.
Kütahya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinesinde şehirdeki hayvan üreticileri, deprem bölgesine gönderilmek üzere 600 küçükbaş ve 10 büyükbaş hayvan bağışladı. Bağışlanan hayvanlar kesilerek Et ve Süt Kurumu’na, oradan da AFAD aracılığıyla ihtiyaca göre deprem bölgesine gönderilecek.
Perli Mahallesi’ndeki Kütahya Belediyesi Mezbahanesi işletmecisi Akıncı Et Entegre Tesisi’nde gerçekleşen kesim programına katılan Vali Vekili Mustafa Güney ve Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, yapılan bağışların çok önemli olduğunu ifade ederek Kütahyalılara teşekkürlerini iletti.

Yapılan hayvan yardımıyla ilgili bilgiler veren Kütahya İl Tarım ve Orman Müdürü Orhan Özçalık, “Yaşanan deprem felaketinin ardından devlet ve millet olarak inanılmaz bir yardım seferberliği başlatıldı. Bu seferberlik kapsamında ilimizdeki üreticilerimiz de bizleri sürekli telefonla arayarak ya da bizzat gelerek yardım kampanyasına hayvan vererek katkıda bulunmak istediler. Bunun üzerine Birlik Başkanımız Bahattin beyle istişare edip bir organizasyon tertip ettik. Sağ olsun Birlik Başkanımız ve yönetimindeki arkadaşlar bağış yapmak isteyenlerin listelerini aldıktan sonra mezbahaneye getirilip kesilmesini sağlayacaklar. Akabinde Et ve Süt Kurumu’nun kombinasına bu karkaslar teslim edilecek. Daha sonra bölgede ihtiyaç oldukça kurumumuz tarafından bölgeye gönderilecek. Yardımda bulunan gani gönüllü üretici dostlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Allah hepsinden razı olsun. İnanılmaz bir dayanışma örneği gösterdiler. Ülke olarak bu büyük afetin altından kalkacağız” ifadelerini kullandı.
Bağış miktarının yaklaşık 1 milyon 500 bin lira değerinde olduğu belirten Vali Vekili Mustafa Güney, kampanyaya vermiş oldukları desteklerden dolayı Kütahyalı üreticilere teşekkür etti.
Yapılan duanın ardından bağışlanan hayvanların kesimi yapıldı.
728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği