Kütahya'dan 8 ustaya sanatçı kartı
300x250
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından somut olmayan kültürel miras taşıyıcısı Kütahyalı 8 ustanın, 'sanatçı tanıtma kartı' alarak, Halk Kültürü Bilgi ve Belge Merkezi'ne kaydedilmesine karar verildi. Böylelikle, ilimizde 90 olan Kültür ve Turizm Bakanlığı Sanatkarı sayısı 98’e yükseldi.
Aynı sanatı icra edenler arasında tanınan, alanında geleneksel bilgiye sahip olan, bu bilgiyi geleneksel aktarım yoluyla edinen ve aynı şekilde öğreten kişilerin başvurularını ele alan değerlendirme kurulları, Kütahyalı sanatçılar ; Zafer BAYSAL, Ünsal SALÜN, Mustafa AKYEL, Fatih AŞIR, Hasan EFE, İsmail ERÇEK, İbrahim TAŞ ve Ömer NAMAZ Somut Olmayan Kültürel Miras Taşıyıcısı olmaya, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sanatçı Tanıtma Kartı verilmesini kararlaştırdı.
Kütakya İl Kültür Müdürlüğü'den " Geleneksel sanatları ve sanatçıları desteklemek, yeni ustalar yetiştirmek, geleneksel sanatların üretimlerini ve görünürlüğünü arttırarak geniş kitlelere ulaşmasını sağlamak amacıyla her yıl gerçekleştirilen Somut Olmayan Kültürel Miras Taşıyıcılarını Değerlendirme Kurulu’nun 2022 yılı ikinci dönem değerlendirmeleri tamamlandı.
11 Kasım-09 Aralık 2022 tarihleri arasında Ankara’da gerçekleştirilen Somut Olmayan Kültürel Miras Taşıyıcıları Değerlendirme Kurulu’nda yapılan değerlendirmeler sonucu ilimizden Zafer BAYSAL, Ünsal SALÜN, Mustafa AKYEL, Fatih AŞIR, Hasan EFE, İsmail ERÇEK, İbrahim TAŞ ve Ömer NAMAZ Somut Olmayan Kültürel Miras Taşıyıcısı olmaya, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sanatçı Tanıtma Kartı almaya hak kazanmışlardır. Böylelikle, ilimizde 90 olan Kültür ve Turizm Bakanlığı Sanatkarı sayısı 98’e yükselmiştir.
Sanatkarlarımızı tebrik eder, ilimize sağlamış oldukları katkılardan dolayı teşekkür ederiz." açıklaması yapıldı. 
728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği