KÜTAHYA'DA İLK HEDEF 'TERMAL KÜR ŞEHRİ KURMAK'
300x250
Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu Dünya Gazetesine yaptığı açıklamada  "Rehabilitasyon ve kaplıca sağlık turizmini Üniversitemizin ana tema ve mükemmellik alanı olarak belirledik. Uluslararası sağlık turizmi ağına dahil olabilmemiz için gerekli sağlık yapılanmasına öncülük etmek istiyoruz." açıklaması yaptı. 
Rektör Kavuncu açıklamalarına şöyle devam etti ;
İlimizde şu anda 475 yatak kapasiteli iki adet Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon branş hastanesi var. Yakın bir zamanda ise Tavşanlı ilçemizde 96 yataklı, Yoncalı kaplıca bölgesinde de 100 odalı iki hastane daha hizmete girecek. Yoncalı’daki hastane ülkemizde bir kaplıca bölgesinde müstakil olarak yapılan tek Şehir Rehabilitasyon Hastanesi olma özelliğindedir.
Bahsettiğim bu hastaneleri göz önüne alırsak Kütahya’nın şimdiden Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon alanında ülkemiz için bir marka kent durumuna geldiğini, nüfus kriteri göz önüne alınırsa da açık ara en yüksek kapasiteye sahip ili olduğumuzu söyleyebiliriz.
Bu sektörde iki alanda nitelikli elemana ihtiyaç var; birisi turizm diğeri ise sağlık alanında. Sağlık Bilimleri Fakültesi ile SHMYO bünyesinde önlisans ve lisans düzeyinde sağlık meslek elemanları yetiştiriyoruz.
Sağlık turizmi alanında ihtiyaç duyulacak; Sağlıklı Yaşam ve Zindelik, Fitoterapi ve Doğal Tedaviler, Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları, Wellness Uygulamaları gibi alanlarda meslek mensupları yetiştirmek açısından planlama yapıyoruz.
728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği