Kütahya'da EDS kurulum süreci devam ediyor
300x250

Trafik kazalarının önlenmesinde önemli rol alan Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) ile ilgili çalışmalar Pandemi süreci nedeniyle aksadığı öğrenilirken, en kısa zamanda kurulacağı gelen bilgiler arasında yer aldı.

Yeni Kütahya Gazetesi'nde yer alan habere göre Kütahya’da yaşanan trafik sorunun çözüm araçlarından bir tanesi olan ve özellikle aşırı hız konusunda etkili olan Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) 2019 yılında gündeme gelmişti. Ancak yaşanan pandemi süreci ve bakanlığın onay süreçleri EDS’nin kurulumunu aksattı. Çevre yolu ve şehir içinde yer alması planlanan EDS ile ilgili görüşlerini açıklayan Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık sürecin devam ettiğini EDS’nin belediyenin gündeminde olduğunu söyledi.

PANDEMİDE SÜREÇ AKSADI

Bakanlık onayının beklenmesi ve pandemi süreci ile birlikte EDS’de aksamanın yaşandığını ifade eden Başkan Işık “Belediye EDS ile ilgili talebini daha önce iletti. Valilik, Emniyet Genel Müdürlüğü onayı bir süreç alıyor. Pandemi süreci de devreye girince biraz aksama oldu. Konu gündemimizde ve değerlendiriyoruz. Vali bey bu konuyu görüştük ve süreç devam ediyor. Hem şehrin trafiğini rahatlatacak hem de çevre yolundaki kazaları önleyecek bir sistem” ifadelerini kullandı.

PARK İHLALİ DE TESPİT EDİLECEK

Şehir merkezi ve çevre yoluna kurulması planlanan EDS ile birlikte aşırı hız başta olmak üzere kırmızı ışık ihlali ve park ihlali de tespit edilebilecek. EDS’nin kurulması planlanan bazı noktalar ise şu şekilde; Germiyan Kampüsü-İstasyon, Kütahya-Tavşanlı, Dumlupınar Bulvarı, Afyon Yolu-Kütahya Merkez ortalama hız tespiti, Aşıklar Çeşmesi Kavşağı; Merkez-Atakent, Meydan Kavşağı; Merkez-Hastane Yönü, Laleli Kavşağı; Merkez-Eskişehir Yolu kırmızı ışık ihlali, Adnan Menderes Bulvarı; Zafer Meydanı-Hastane, Atatürk Bulvarı; Zafer Meydanı-Eskişehir Yolu, Pekmez Pazarı Caddesi; Pazaryeri-Merkez park ihlal tespiti olarak belirlendi.

728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği