KÜTAHYA'DA E-İMAR UYGULAMASIYLA HAYAT DAHA KOLAY
300x250
İmar alanında kolaylık sağlamak amacıyla, Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık’ın projeleri arasında yer alan E-İmar Projesi, hizmete girdiği günden bugüne vatandaşların oturduğu yerden imar işlemlerini yapmalarına imkan tanıyor.
Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık’ın seçim vaatleri arasında yer alan E-İmar Projesi, Başkan Işık’ın göreve geldiği ilk aylarda hizmete girdi. Kütahya Belediyesi ve Netcad iş birliği ile imar planlarına tek tıkla erişim sağlamak amacıyla; hizmete sunulan proje ile güncellenen imar planları ve kadastro bilgilerine ait sözel ve görsel veriler, vatandaşlarımızın Belediyeye gelmesine gerek kalmadan İmar Planlarına internet üzerinden ulaşım sağlanıyor.
İMAR DURUMU İSTENİLEN YERDEN SORGULANIYOR
Vatandaşların imar durumlarını sorgulamak istedikleri yerler için; ister ada/parsel isterlerse adres/numarataj bilgililerini girerek sorgulama yapabiliyor. Bu sorgulamada; parsellerin plan fonksiyonu, kat adedi, çekme mesafesi, TAKS, KAKS değerlerine ve parsellerin diğer özel koşullarına ulaşım sağlanıyor. Ayrıca e-imar uygulaması üzerinden sorgulanan parselin plan durumu, planı varsa onay tarihi, plan fonksiyonu, çekme mesafeleri, taban alanı katsayısı, kat alanları kat sayısı, maksimum yükseklik yola terk vb. bilgilerin yanı sıra plan notlarına erişerek yapılaşma koşulları hakkında da daha detaylı bilgiye kolayca erişebiliyor.
70 BİNE YAKIN VATANDAŞ E-İMAR UYGULAMASINI KULLANDI
2021 yılının Ocak- Haziran döneminde, 70 bine yakın vatandaşımız E-İmar uygulamasını aktif olarak kullandı. Aylık ortalama 10 bin vatandaşın yararlandığı E-İmar uygulamasında, vatandaşlar 4 buçuk dakika gibi kısa bir süre içinde işlemlerini gerçekleştirebiliyor. Kullanıcıların yüzde 51.4’ü masaüstü bilgisayardan uygulamaya erişim sağlarken, yüzde 48,6’lık kullanıcı ise mobil cihazlardan yada tabletten uygulamaya giriş sağladı.
DÜNYANIN FARKLI NOKTALARINDAN ERİŞİM SAĞLANIYOR
Çin, Polonya, Almanya gibi Asya ve Avrupa ülkelerinden de erişimin sağlandığı E-İmar uygulaması ile vatandaşlar belediyeye gelmeden işlemlerini oturdukları yerden çözmenin kolaylığını yaşıyor.
E-İmar uygulamasına erişimler http://www.kutahya.bel.tr:84/imardurumu/index.aspx adresinden masaüstü bilgisayar, cep telefonu yada tabletten giriş sağlanabiliyor.
728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği