Kütahya'da Cumhuriyet Bayramı coşkusu
300x250

VALİ ALİ ÇELİK: ŞANLI GÜNÜN KUTLU OLSUN AZİZ MEMLEKETİM

Cumhuriyet’in kuruluşun 98. yıl dönümü, genç Türk devletinin temellerinin atıldığı Kütahya’da gurur ve coşkuyla kutlandı. 

Yeni Spor Salonunda yapılan kutlama töreni Kütahya Valisi Ali Çelik, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Necati Gündüz ile Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık’ın öğrencileri ve halkı selamlamasıyla başladı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama mesajı okundu.

Bir 2 kişi, ayakta duran insanlar ve iç mekan görseli olabilir

“VATANSEVERLİĞİYLE ATATÜRK’ÜN ÖVGÜSÜNE MAZHAR OLAN KÜTAHYALILAR…”

Eşsiz bir mücadele ve şanlı bir direnişle küllerinden doğan Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş yıl dönümünü Kütahya’da kutlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Ali Çelik, “Cumhuriyetimizin 98. yılını, genç Türk devletinin temellerinin atıldığı kuruluşun ve kurtuluşun kadim topraklarında, vatanseverliğiyle Atatürk’ün övgüsüne mazhar olan siz değerli Kütahyalı hemşehrilerimle kutlamanın onurunu ve gururunu yaşıyorum. Şanlı günün kutlu olsun aziz memleketim…” dedi.

“ŞEREFLİ TÜRK MİLLETİNİN EN BÜYÜK BAYRAMI”

Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün "En büyük eserim" dediği Cumhuriyet’in onurlu bir mücadelenin, şanlı bir direnişin, karakteri özgürlük olan bir millet iradesinin ortaya çıkardığı kutlu bir eser olduğunun altını çizen Vali Çelik, “Cumhuriyet; Orta Asya’da devletler kuran, 600 yıl 3 kıtada adaletle hüküm süren, yurdun dört bir yanı işgal edildiğinde bağımsızlığı uğruna canından can, kanından kan katan şerefli Türk milletinin en büyük bayramıdır. En değerli mirasımız ve emanetimiz olan cumhuriyetimizi, bu kutlu günü bizlere armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm kahramanlarımızı rahmet, sonsuz bir minnet ve saygıyla anıyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun. Rabbim, her birinden razı olsun” diye konuştu. 

“CUMHURİYET; İLK KADIN MUHTARIMIZ GÜL ESİN, NOBEL ÖDÜLLÜ PROF. DR. AZİZ SANCAR’DIR”

Cumhuriyetin yetiştirdiği kadınlara ve bilim insanlarına da değinen Vali Çelik, “Cumhuriyet; Türkiye’nin seçilmiş ilk kadın muhtarı Gül Esin, dünyanın ilk kadın savaş uçağı pilotu Sabiha Gökçen, Onbaşı, Yazar ve Akademisyen Halide Edip Adıvar, Nobel ödüllü Prof. Dr. Aziz Sancar, Ordinaryüs Prof. Dr. Cahit Arf ve daha niceleridir…” ifadelerini kullandı. 

“TARİHTEN SİLİNMEK İSTENEN BİR MİLLETİN ÖCÜ”

Cumhuriyetin köklü bir devlet geleneğine dayandığının altını çizen Vali Çelik, “Vatanı öksüz ve yetim bırakmayan yiğitlerin emeği, dünyada emsali olmayan kahraman Türk kadınlarının duası, bağımsızlık ve hürriyet etrafında kenetlenen bir milletin şahlanış, direniş öyküsü olan ve hattı müdafaa ederek değil sathı müdafaa ederek kurulan Cumhuriyetimiz tarihten silinmek istenen bir milletin öcüdür” dedi.

Bir 7 kişi ve ayakta duran insanlar görseli olabilir

“SARSILMAZ VARLIĞIMIZI DEVAM ETTİRİYORUZ” 

Gücünü milletin ortak iradesinden alan cumhuriyetin, dün olduğu gibi bugün de içerde ve dışarda küresel destekli terör örgütlerinin saldırıları karşısında sarsılmadan varlığını devam ettirmekte olduğunu kaydeden Vali Çelik, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundan bu yana terör örgütleriyle mücadele eden milletimiz, aradan geçen 98 yıla rağmen vatan sevgisinden, bayrağına olan aşkından ve devletine olan bağlılığından hiçbir şey kaybetmediğini, 15 Temmuz akşamı bir kez daha göstermiş ve vatanı için gövdesini siper etmiştir. Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmez bütünlüğünü savunmak, onun ışığıyla aydınlattığı yolda emin adımlarla ilerlemek, bu değerleri gelecek kuşaklara aktarmak bizlere düşen en büyük görevdir” diye konuştu.

Bir 3 kişi, ayakta duran insanlar ve anıt görseli olabilir

“BU BAYRAMLAR VE YARINLAR SİZİNDİR”

Vali Ali Çelik konuşmasının sonunda gençlere seslendi. Cumhuriyetin ve demokrasinin genç nesillerin omuzlarında daha da yücelerek Türkiye’yi muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkaracağını kaydeden Vali Çelik konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “Az zamanda çok ve büyük işler yapan” kahraman ecdadımızın kıymetli evlatları… Bu bayramlar ve yarınlar sizindir. Sizlerin umudu, azmi, hayalleri ve çalışmalarıyla Cumhuriyetimizi çok daha güçlü yarınlara taşıyacağımızdan hiç şüphemiz yoktur. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin 98. yıl dönümünü tebrik ediyor; bize bu mirası bırakan fedakar, kahraman ecdadımızı, tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ederken, kahraman gazilerimize sağlık ve sıhhat diliyorum. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.”

Vali Çelik’in konuşmalarının ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu, halk oyunları ve spor gösterileri sunuldu.

Bir 3 kişi, ayakta duran insanlar ve iç mekan görseli olabilir

CUMHURİYET KOŞUSU'NDA DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Törende, Cumhuriyet Koşusu'nda dereceye giren sporcuların ödülleri; Vali Ali Çelik, AK Parti Kütahya Milletvekilleri İshak Gazel ile Ceyda Çetin Erenler, CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap, MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Necati Gündüz, Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık tarafından verildi. 

Bir 1 kişi ve iç mekan görseli olabilir

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama töreni Tugay Bandosu tarafından hazırlanan konserle sona erdi.

Törene; Kütahya Valisi Ali Çelik’in yanı sıra AK Parti Kütahya Milletvekilleri İshak Gazel ile Ceyda Çetin Erenler, CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap, MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Necati Gündüz, Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Uzun, Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanı Savaş Tek, İdare Mahkemesi Başkanı Ferid Cengiz, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Rektörü Prof. Dr. Kâzım Uysal, Baro Başkanı Ahmet Atam, Vali Yardımcıları Mustafa Güney, Dr. Halil İbrahim Ertekin, Aydın Börü, Hasan Erkal, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Murat Kırbaç, İl Emniyet Müdürü Necmettin Koç, İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, askeri erkan, daire müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Bir bir veya daha fazla kişi ve ayakta duran insanlar görseli olabilir

728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği