Kütahya'da 'Batı Anadolu E-İhracat' Konferansı
300x250

Worldef’in Türkiye’de e-ihracat farkındalığını artırmak amacıyla düzenlediği e-ihracat konferansları çerçevesinde e-ihracat profesyonelleri Kütahya’ya geldi. Batı Anadolu E-İhracat Konferansı 2020’de, e-ihracat uzmanları deneyimlerini bölgenin iş çevreleri ile paylaştı.

Worldef, Tavşanlı Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) ve Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Tavşanlı Uygulamalı Bilimler Fakültesi iş birliği ile düzenlenen Batı Anadolu E-İhracat Konferansı 2020, Kütahya Hezar Dinari Kültür Merkezinde yapıldı.

Konferansa; Kütahya Valisi Dr. Ömer Toraman, Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kazım Uysal, Tavşanlı Kaymakamı Yüksel Kara, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Çekiç, İl Emniyet Müdürü Necmettin Koç, Worldef Başkanı Ömer Nart, KÜTSO Başkanı İsmet Özotraç, Tavşanlı Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Ağca ve Tavşanlı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Efe, bazı daire müdürleri, STK Temsilcileri ile farklı sektörlerden çok sayıda kişi katıldı.
Batı Anadolu E-İhracat Konferansı 2020’nin Kütahya ev sahipliğinde yapılmasından duyduğu memnuniyeti paylaşan Kütahya Valisi Dr. Ömer Toraman, emeği geçenlere teşekkür etti. 


“KÜTAHYA’DA 6 BİN YILDIR ÜRETİM VAR”

Kütahya’nın toprak sanayide dünyanın ve Türkiye’nin önemli merkezlerinden biri olduğunu kaydeden Vali Toraman, “Yaklaşık 6 bin yıldır bu topraklarda üretim var. Üstelik sadece iç tüketim için değil, dışarıya satmak için üretim yapılmış. Seyityömer Höyüğü kurtarma kazılarında elde edilen bulgular bunun göstergesi. Bu gelenek hala devam ediyor. Kütahya bugün toprak sanayide hem Türkiye’nin hem de dünyanın önemli üretim merkezi” dedi.


“ÜRETTİĞİMİZİ SATABİLMELİYİZ”

Üretimin başlı başına yeterli olmadığını ve satışının yapılması gerektiğine dikkat çeken Vali Toraman, “Üretmek yetmiyor bunu satabilmeniz lazım özellikle dış pazara. Türkiye ihracat konusunda çok önemli bir kapasite ve yetenek geliştirdi. 2018 yılı Ağustos ayından itibaren maruz kaldığımız ekonomik saldırılarda ihracat gelirimiz en önemli direnç noktaları arasında yer aldı. İhracat performansıyla, yapılan hesaplar altüst edildi. Türkiye kamu ve özel sektörüyle güçlü bir ülke” ifadelerini kullandı.


“DAHA AKTİF VE GİRİŞİMCİ GENÇLİK ORTAK ARZUMUZ”

Gençlerin konferansa olan ilgisinden mutluluk duyduğunu belirten Vali Toraman, genç girişimciliğin önemine dikkat çekti. Gençlerden karamsarlığa düşmeden, aktif şekilde mücadele etmelerini isteyen Vali Toraman, “Kamuda pasif bir memuriyet pozisyonuna yerleşmek yerine genç girişimci adayı olun. Hedeflerinizi, hayallerinizi, kişisel gelişimlerinizi buraya yönlendirin. Hem siz ferdi olarak hem de ülke olarak biz bundan çok fayda göreceğiz. Karamsarlığa düşmeden mücadele etmeliyiz. Ferdi, millet ve devlet olarak hedeflediğimiz noktalara ulaşmak için topyekûn gayret göstereceğiz” diye konuştu.

“Batı Anadolu E-İhracat” konferansında katılımcılara hitap eden Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim IŞIK; Geleceğimizin teminatı gençlerimiz, bu şehrin en önemli potansiyelidir. İnanırsanız, doğru projelerle doğru adımlar atılır ve gençlerimize ulaşılırsa e-ihracatın merkezlerinden birisi Kütahya olur. Batı Anadolu e-ihracat konferansının şehrimize ve ülkemizin birçok ilinden gelen başta gençlerimiz ve aziz milletimize ciddi katkıları olacağına inanıyorum. Emeği geçen herkesi tebrik ediyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum, dedi

Konferansta e-ticaret ve e-ihracat uzmanları, Kütahya ve Tavşanlı başta olmak üzere çevre il ve ilçelerden üreticilere, bölgenin önde gelen şirket yöneticilerine, e-ticaret yapanlara ve e-ihracat yapmak isteyenlere stratejik bilgiler verdi.

728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği