Kütahya'da 802 afetzedeye Psikososyal Destek hizmeti verildi
300x250

Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle Kütahya'ya gelen afetzedeler için psikososyal destek çalışmalarına başlandı. 08 Şubat 2023 tarihinden bu yana toplamda 972 afetzede ile görüşme yapıldı, 802 afetzedeye Psikososyal Destek hizmeti verildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, 08 Şubat 2023 tarihinden itibaren deprem bölgesinden Kütahya'ya gelen afetzedeler ile psikososyal destek çalışmalarına başladı.

Kütahya'da misafir edilen tüm afetzedelere yönelik İl Merkezinde oluşturulan 6 Psikososyal Destek Ekibi ile Psikososyal Destek hizmeti veriliyor. Aynı şekilde İlçelerde bulunan (Gediz, Simav, Tavşanlı) Sosyal Hizmet Merkezlerince de kurulan ekipler ile Psikososyal Destek hizmeti devam ediyor. 

Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) ve Müdahale Hizmetleri Yönetmeliği kapsamında afet ve acil durumlarda psikososyal destek hizmetleri Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı koordinesinde gerçekleştiriliyor. 

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre ; afetlerde psikososyal destek; afet sonrası ortaya çıkabilecek psikolojik uyumsuzlukların bozuklukların önlenmesi, aile ve toplum düzeyinde ilişkilerin yeniden kurulması/geliştirilmesi, etkilenenlerin ‘normal’ yaşamlarına geri dönmesi sürecinde kendi kapasitelerini fark etmeleri ve güçlenmelerinin sağlanması, toplumda gelecekte ortaya çıkması muhtemel afet ve acil durumlarla başa çıkma/iyileşme/toparlanma becerilerinin artırılması ve yardım çalışanlarının desteklenmesini içeren ve afet döngüsünün her aşamasında yürütülen hizmetler bütünüdür.

 

 

728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği