Kütahya’da 68 Noktada Yaya Geçidi Nöbeti Tutuldu
300x250

Kütahya Valisi Dr. Ömer Toraman, “Yaya Güvenliğinin Bekçisiyiz” sloganıyla öğrenciler, engelliler ve protokol üyeleriyle birlikte yaya geçitlerinde nöbet tuttu. 
2019 Yaya Öncelikli Trafik Yılı kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından "Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz" sloganıyla Kütahya’da Yaya Geçidi Nöbeti düzenlendi. 
Trafikte yaya farkındalığı oluşturmak için düzenlenen etkinliğe; Kütahya Valisi Dr. Ömer Toraman, Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Ertaş, DPÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Muammer Gavas, Vali Yardımcısı Mustafa Güney, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Çekiç, İl Emniyet Müdürü Necmettin Koç, daire müdürleri, STK Temsilcileri, engelliler ile öğrenciler katıldı.
Trafikte yayalara dikkat çekmek için Türkiye’nin 81 ilinde ve ilçelerinde eş zamanlı düzenlenen etkinliğin Kütahya’daki başlangıç noktası Kütahya Valiliği oldu.
Vali Dr. Ömer Toraman ile beraberindeki protokol üyeleri, engelliler, öğrenciler ve vatandaşlar Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’ndaki trafik ışığı olmayan yaya yollarından geçerek farkındalık oluşturdu.
Etkinlik esnasında sürücüleri de uygulama hakkında bilgilendiren Vali Dr. Ömer Toraman, trafik lambası olmayan yaya geçitlerinde geçiş üstünlüğünün yayada olduğunu belirterek sürücülere uygulamayı anlatan broşürler verdi.
68 NOKTADA YAYA GEÇİDİ NÖBETİ
2019 yılının Yaya Öncelikli Trafik Yılı ilan edildiğini hatırlatan Vali Dr. Ömer Toraman, “Trafiğin seyrini kontrol ederek, sürücülerde tekrar bir farkındalık yaratmak için Yaya Geçidi Nöbeti etkinliği düzenlendi. İl ve ilçelerimizde 34’er olmak üzere 68 noktada etkinliğimizi yaptık” dedi.
“YIL BOYU BİLGİLENDİRME YAPILDI”
Her yıl meydana gelen kazaların yaklaşık yüzde 20’sinde yayaların can verdiğine dikkat çeken Vali Toraman, Yaya Öncelikli Trafik Yılı kapsamında yıl boyu çeşitli etkinliklerle sürücü ve yayaların bilgilendirildiğini söyledi.  
“ALTYAPI EKSİKLERİ TAMAMLANDI”
Vali Toraman, “Belediyelerimiz yaya geçitlerini yenilediler ve eksikleri tamamladılar. Sürücülerin ve vatandaşların daha fazla dikkatini çekmesi için ilaveler yaptılar. Bu manada altyapı eksikliği tamamlandı” şeklinde konuştu.
“75 KAZADA 87 KİŞİ YARALANDI”
2019 yılının ilk 9 ayında Kütahya’da meydana gelen 75 kazada 87 kişinin yaralandığını kaydeden Vali Toraman, “Bu sayıları düşürmek için hep birlikte gayret gösteriyoruz ama esas sorumluluk araç sürücülerinin. Onlardan bu vesile ile trafikte yalnız olmadıklarını ve yayaların önceliği olduğunu bilerek araç kullanmalarını istirham ediyoruz. Yayalarımıza karşı daha anlayışlı olmalarını bekliyoruz” diye konuştu.

728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği