Kütahya'da 49 bin 811 denetim yapıldı
300x250

Kütahya Valiliği Kovid-19 denetimlerine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Açıklama şöyle ; 

 

Kütahya Valiliği İl Salgın Denetim Merkezi tarafından, pandemi sürecinde İçişleri Bakanlığı Genelgeleri ve İl Hıfzıssıhha Kurulu Kararları kapsamında öncelikle esnaf odaları temsilcileri ile bilgilendirme ve rehberlik çalışmaları yapılmış olup, tüm işyerlerine uyulması gereken kurallar tek tek tebliğ edilmiştir.

 

​Daha sonra Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu ve İçişleri Bakanlığı Genelgeleri doğrultusunda uyulması gereken kurallara ilişkin rehberlik edici denetimler gerçekleştirilmiştir. Bugüne kadar hiçbir esnafımıza doğrudan idari para cezası uygulanmamıştır.

 

​Yukarıdaki tebligatlar ve rehberlik edici denetimlerden sonra, yapılan denetimlerde yine ilk seferde uyarı işlemi, sonraki denetimlerde eksikliklerini gidermeyen işletmelere idari yaptırım uygulanmıştır.

 

​Bu kapsamda bugüne kadar Kütahya genelindeki işyerlerinde 49 bin 811 adet denetim yapılmış olup, 1. denetimde 820 iş yeri uyarılmış, eksiklikleri devam eden 275 iş yerine 2.denetimde para cezası işlem uygulanmıştır. Denetimlerde ceza uygulama oranımız 0,005 (binde beş) tir.

 

​Denetim ve faaliyetlerimizde bilgilendirme ve rehberlik esas olup, ceza kesme aşaması en son başvurulan yoldur. Bahse konu kurallara uyulması halkımızın sağlığı açısından büyük önem arz etmektedir.

 

728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği