Kütahya'da, 15 Temmuz'da şehitlik ziyareti
300x250

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla şehitlik ziyareti yapılıp, dualar edildi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe kalkışmasının 4. yılı sebebiyle düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinlikleri kapsamında Kütahya’daki şehitlikler ziyaret edildi. 


Kütahya Valisi Ali Çelik ile beraberindeki protokol üyeleri ilk olarak Hava Şehitliği’ni ziyaret etti. 


Kur’an- Kerim okunup dua edilen ziyarette Vali Çelik’in şehitlerin kabirlerini tek tek ziyaret edip karanfil bıraktı.


Şehitlerin kabri başında Kur’an-ı Kerim okuyan öğrencilerle de sohbet eden Vali Çelik, “Onlara şükranlarımızı eksik etmeyeceğiz. Vatanımızın birlik ve bütünlüğü için gerektiğinde bizler de onlar gibi bu vatan için elimizden gelen her şeyi yapacağız” dedi. 


“BİR VE BERABER OLDUKÇA KÖTÜ EMELLERİ BOŞA ÇIKARACAĞIZ”


Şehit yakınlarıyla da sohbet eden Vali Çelik, “Şehitlerimizin canlarıyla bıraktıkları bu vatanı korumak ve geliştirmek için Rabbim bizlere güç versin, doğru yoldan ayırmasın. Onlara karşı olan sorumluluklarımızı eksiltmesin. Biz, millet olarak birlik içinde olduğumuz müddetçe bu tür girişimlerin hepsi boşa çıkacaktır. Bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz" dedi.


Vali Çelik daha sonra Polis Şehitliği’ni ziyaret etti. 


Kabirlerin ziyaret edilip karanfil bırakıldığı şehitlikte İl Müftülüğü görevlileri Kur’an-ı Kerim okudu. Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından vatanın birliği ve dirliği için dua edildi.
Vali Ali Çelik’e Hava Şehitliği ile Polis Şehitliği ziyaretlerinde; AK Parti Kütahya Milletvekili Ceyda Çetin Erenler, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Vekili Albay Yusuf Sarıoğlu,  Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Baro Başkanı Ahmet Atam, Vali Yardımcıları Mustafa Güney, Halil İbrahim Ertekin, Kenan Eskin,  İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Çekiç, İl Emniyet Müdürü Necmettin Koç, İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kütahya Şube Başkanı Şaban Başoğul, STK Temsilcileri, bazı daire müdürleri ile şehit yakınları eşlik etti.

728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği