KÜTAHYA VİŞNESİ COĞRAFİ İŞARET SÜRECİ TAMAMLANDI
300x250

Kütahya Ticaret Borsası (KÜTBO) tarafından Türk Patent Enstitüsüne başvurusu yapılan Kütahya Vişnesi için coğrafi işaret süreci başarıyla tamamlandı.
KÜTBO Yönetim Kurulu Başkanı Necati Gültekin, konuyla ilgili yaptığı açıklamada; Kütahya, Simav, Şaphane, Pazarlar bölgesinde yetiştirilen, tadı, rengi ve aromasıyla diğer vişne çeşitlerine göre daha zengin olan Kütahya Vişnesinin “Şaphane Vişnesi” adında Coğrafi İşaret alınması sürecinin, KÜTBO tarafından yapılan çalışma ve takipleri sonucunda tamamlandığını ve önümüzdeki günlerde “Şaphane Vişnesi” adı altında Coğrafi İşaret Belgesinin alınacağını belirtti.
Başkan Gültekin, ilimiz yanı sıra diğer illerde de yetiştirilen ve yapısı itibariyle değerli bir vişne çeşidi olan Kütahya Vişnesinin Coğrafi İşaretli olması ile gerçek üreticinin korunmasının yanı sıra, ürüne yurt içi ve yurt dışı pazarlama gücü katacağını belirtti.
Kütahya Vişnesine coğrafi işaret alınması sürecinde destek veren İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne teşekkür eden KÜTBO Yönetim Kurulu Başkanı Necati Gültekin, Ülkemize, İlimize, Üreticimize ve Üyelerimize hayırlı olması temennisinde bulundu.

728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği