Kütahya Valisi Basın Mensuplarıyla bir araya geldi
300x250

Kütahya Valisi Dr. Ömer Toraman, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü sebebiyle basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi.

Vali Dr. Ömer Toraman ev sahipliğinde Sera AVM’de düzenlenen programa; İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Çekiç, İl Emniyet Müdürü Necmettin Koç, Kütahya Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Hamiyet Özkalay, Kütahya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erkan Sağlam, televizyon - gazete sahipleri, muhabirleri, ajans temsilcileri ile radyo programcıları katıldı.

MANŞETLERDE KÜTAHYA SERGİSİNİN AÇILIŞINA KATILDI

Vali Dr. Ömer Toraman kahvaltı programının ardından Kütahya Gazeteciler Cemiyetinin 40. yılı sebebiyle hazırlanan “Manşetlerde Kütahya” sergisinin açılışını yaptı. 

Açılışa Vali Toraman’ın yanı sıra AK Parti Kütahya Milletvekilleri Ahmet Tan, Ceyda Çetin Erenler, İshak Gazel, Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu, DPÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muammer Gavas, Kütahya Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Hamiyet Özkalay, Kütahya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erkan Sağlam, bazı daire müdürleri, STK Temsilcileri ile gazeteciler katıldı.

Basındaki birlik ve beraberlik tablosundan duyduğu memnuniyeti ifade eden Vali Dr. Ömer Toraman, “Kütahya’da bu birlik ve beraberliğe katkı veren bütün gazetecilerimize teşekkür ediyoruz” dedi.

Kütahya’da basın hayatının köklü bir geçmişe sahip olduğunu ve ilk gazetenin 111 yıl önce okuyucuyla buluştuğunu belirten Vali Toraman, “Bugün ilimizde 60 yılını doldurmuş gazetelerimiz var; bununla iftihar ediyoruz. Gazeteyi çıkarmak ve sürdürülebilirliğini sağlamak çok zor bir iş ve Kütahya’da birçok gazete bunu başarmış durumda. Kütahya’nın ilk gazetesi Felent 1909 yılında çıkmış.  111 yıl önce basılan Felent gazetesinin nüshalarına maalesef bugün ulaşılamıyor. 1923 yılından sonra basılan Kütahya gazetelerine ise Mustafa Hakkı Yeşil Kütüphanesinde ulaşabiliyoruz. Bu da bir kez daha arşivin, kütüphanenin ve kitabın önemini ortaya koyuyor” diye konuştu.

Yerel gazetelerin şehrin hafızası olduğuna dikkat çeken Vali Toraman, “Günlük koşturmada bazı şeyler unutulabiliyor ama gazetelere konu olan olaylar artık unutulmayacak şekilde arşivleniyor” dedi.

Mesleğin zorluklarına da değinen Vali Toraman, “Gazeteciliği geçim kaygısı nedeniyle yapılacak bir meslek olarak değerlendirmiyor, ancak çok sevilerek yapıldığında başarı getireceğine inanıyorum” dedi.

Açılış, serginin gezilmesi ve gazetecilere hediyelerinin verilmesinin ardından sona erdi.

728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği