Kütahya Valiliği'nden Seyitömer ve Tunçbilek Termik Santralleri açıklaması
300x250

SEYİTÖMER TERMİK SANTRALİ İLE TUNÇBİLEK TERMİK SANTRALİNE İLİŞKİN
BASIN AÇIKLAMASI


Çevre yatırımlarını tamamlamadığı için kapatılan Çelikler Seyitömer Elektrik Üretim A.Ş Seyitömer Termik Santrali ve Çelikler Tunçbilek Termik Santralinde üretim başlıyor.


31 Aralık 2019 tarihine kadar verilen süre içerisinde “Çevre Mevzuatı”na uyum yönündeki yatırımları tamamlayamadıklarından dolayı Kütahya merkeze bağlı Seyitömer beldesinde faaliyet gösteren Çelikler Seyitömer Elektrik Üretim A.Ş Seyitömer Termik Santrali ile Tavşanlı ilçesine bağlı Tunçbilek beldesinde faaliyet gösteren Çelikler Tunçbilek Termik Santralinde 1 Ocak 2020’de üretim durdurulmuştu.


Bu süreç içerisinde ilgili santrallerin çevre yatırımlarını tamamlayarak Bakanlığımıza “Geçici Faaliyet Belgesi” başvurusunda bulunmasıyla birlikte Seyitömer Termik Santralinin 2 ünitesi ile Tunçbilek Termik Santralinin 2 ünitesine 4 Haziran 2020’de Geçici Faaliyet Belgesi düzenlenmiş ve ünitelerdeki faaliyet durdurma kararı kaldırılmıştır.


Termik santrallerdeki denetim, izleme ve takip gibi işlemler bundan sonraki süreçte de hassasiyet içerisinde yürütülecektir.

 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği