KÜTAHYA MÜZELERİNİ 80 BİN ZİYARETÇİ GEZDİ
300x250

Kütahya’da Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı ve özel statülerde 13 müze bulunuyor. Yeni Kütahya Gazetesi'nin haberine göre Kütahya müze sayısı ile Türkiye’de ilk 10 il içinde yer alıyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı 3 müze ve bir ören yer ile birlikte 9 adet özel statüdeki müze ile birlikte toplam 13 müzeye sahip Kütahya Türkiye’de en fazla müze bulunan iller içinde ilk on il içinde yer alıyor. Yer üstü ve yer altı zenginliklerinin yanında tarihi ve kültürel doksu ile Türkiye’nin önemli illerinden birisi olan Kütahya müze sayısı ile de dikkat çekiyor. Geçmişi Frig medeniyete kadar dayanan Kütahya Selçuklu İmparatorluğu, Germiyan Beyliği, ev sahipliği yaptı. Osmanlı’nın kurulduğu toprakları içinde barındıran Kütahya aynı zamanda Cumhuriyetin kurulduğu topraklara da sahip. Domaniç Osmanlı’nın doğuşuna tanıklık ederken Dumlupınar ve Zafertepe Çalköy ise Cumhuriyetin kuruluşuna şahitlik etti.

200 BİNİN ÜZERİNDE ESER VAR

Kütahya’da sadece bakanlığa bağlı 3 müze ve 1 ören yerinde taşınmaz kültür varlığı 2 bin 14 taşınız kültür varlığı 55 bin 27 toplam 57 bin 41 kültür varlığı bulunuyor. Özel statüdeki müzelerde ise 150 binin üzerinde eser yer alıyor. Özel ve bakanlığa bağlı müzelerde ise yaklaşık 200 binin üzerinde kültür varlığı eser yer alıyor.

MÜZELERE 79 BİN ZİYARETÇİ AĞIRLADI

2019 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı Arkeoloji Müzesi 22 bin 350, Çini Müzesi 10 bin 6, Kossuth Müzesi (Ücretsiz) 17 bin 555 ve Aizanoi Ören Yeri 29 bin 981 toplamda ise 79 bin 892 kişi ziyaret etti.

TANITIM ESKİKLİĞİ GİDERİLMELİ

Elindeki birçok değer ve tarihsel geçmişe sahip Kütahya’nın en büyük eksikliği tanıtım. Müzelere olan ilgi Kütahya’nın turizm potansiyelinin bir göstergesi olurken, Kütahya’nın elindeki kaynaklara göre daha fazla turisti çekmesi bekleniyor. Özellikle konaklamalı turizm konusunda alt yapısını güçlendirmesi gereken Kütahya bu alanda çevre illere göre geri kalmış konumda.

 

728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği