Kütahya Müftüsü Hüseyin Demirtaş'tan 'Ramazan ve Dayanışma mesajı'
300x250
Kütahya İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş, 2023 Ramazan ayı çalışmaları hakkında bilgi verdi , Ramazan materyallerini tanıttı.
 
Evvelirahmet, ortası mağfiret, sonu ise cehennemden kurtuluş olan bir Ramazan ayına daha kavuşmanın huzurunu yaşamaktayız. 22 Mart 2023 Çarşambagünü ilk teravih namazını kılacak, 23 Mart 2023 Perșembe gecesi ilk sahura kalkacağız.
Başkanlığımız, her yl Ramazan ayında toplumsal duyarlılıği ve farkındalığı artırmak amacryla önemli bir temayı kamuoyunun gündemine taşımakta ve belirlenen tema, etraflı bir șekilde ele alınmaktadır. Bu bağlamda ülkemizde yaşanan depremler ve akabinde oluşan dayanışma ve yardımlaşma ruhunu canlı tutmak amacıyla 2023 yılı Ramazan teması "Ramazan ve Dayanışma" olarak belirlenmiştir.
Yüce dinimiz islam, müminlerin dayanışma içinde olmalannı ister. Başta zekat olmak űzere mali ibadetlerin en önemli hikmetlerinden birisi de budur. Dayanışma; bir topluluğu oluşturan fertlerin yardımlaşmalanı, birbirlerine destek olmalanıdır. Geleneğimizde dayanışma; yardımlaşma, infak, kardeşlik, ülfet,
cõmertlik, ihsan gibi kavramlanı içine alan, vakıf kültürůnün de oluşmasında öncü rol oynayan çok õnemli bir değerdir. ""Müminler, ancak kardeştirler" (Hucurat, 49/10) "Hep birlikte Allah'ın ipine sımsıkı sarılın'" (Al-i imran, 3/103) gibi ayetler, toplum olarak bizleri bir ve beraber olmaya çağınr. Kaldı ki sosyal
hayatın birlik ve beraberlik, huzur ve gűiven üzere olması esastır. Nitekim Cenâb-1 Hak da "lyilik ve takva hususunda yardımlaşın, günah ve haksızlık yolunda yardımlaşmayın" (Maide, 5/2) buyurarak bu gerçeğe işaret eder.
Peygamber Efendimiz (s.a.s), müminler topluluğunu tuğlalanı birbirini tutan bir binaya benzetmiş ve akabinde parmaklann kenetleyerek dayanışmanın nasıl
olması gerektiğini tarif etmiştir. (Buhari, Edeb, 36) "Bir kimse kardeșine yardım ettiği müddetçe Allah da ona yardımını sürdüirüir" (Müsned, 1I, 274) buyurması, müminin en önemliözelliklerinden birisinin de dayanışma ve yardımlaşma üzere olması olduğunu ortaya koymaktadır.
Ramazan ayı, dayanışma, yardımlaşma ve paylaşma ayıdır. Kardeşliğimizi pekiştirme, umutlanımızı yeniden yeșertme mevsimidir. Evlerini ve gönüllerini kardeşlerine açan, iş yerlerini birer hayır çarşısına dönüiştüren aziz milletimizin birlik ve beraberlik günleridir. Ramazan ayı, aynı zamanda dertierimize deva
bulacağımız, zorłuklanımızdan kolaylık çıkaracağımız bir aydır.
Bütün bu düşüncelerden hareketle, 2023 yalı Ramazan ayında "Ramazan ve Dayanışma" konusunun ele alınışı, bireysel ve toplumsal hayatımızın huzuruna katkı sağlayacaktır.
Birlik ve beraberliğimizi, ferdi ve toplumsal dayanışmamızı güçlendirici çalışmalann yaygınlaşmasına zemin hazırlayacaktır. Bu vesile ile Ramazan ayının Hakk'a ve halka yakınlaşmaya vesile olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum.
Hüseyin DEMIRTAS
Kütahya ll Muftüsü
728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği