Kütahya Müftülüğü'nde devir teslim
300x250

9 Mayıs 2020 tarihinde yayınlanan Müftüler kararnamesi ile Kütahya İl Müftülüğü'ne atanan Hüseyin DEMİRTAŞ, düzenlenen törenle görevi Dr. Hüseyin Hazırlar'dan devraldı. Gaziantep İl Müftlüğü'ne atanan Dr. Hazırlar, müftülük personeli ve din görevlileri ile helalleşerek ilimizden ayrıldı. 

Kütahya Müftülüğü devir teslim töreni Diyanet Gençlik Merkezinde gerçekleşti. Düzenlenen törende bir konuşma yapan Müftü Hüseyin Demirtaş ; " Bize Kütahyalı kardeşlerimize İl Müftüsü olarak hizmet etme şerefi verdiği için yüce Rabbimize hamd ediyorum. 2 haziran 2020 tarihi itibarıyla huzurunuzda düzenlenen bu tören ile bu büyük emaneti ve sorumluluğunu almış bulunuyorum. Bu öyle bir emanet ki bir taraftan dünyamızı, öbür taraftan ahiretimizi, diğer taraftan da dini ve milli güvencemizi içerisinde barındırmaktadır. Güvenlik meselesi diyorum zira son yıllarda yaşadığımız nice olaylar din güvenliğinin ve doğru dini bilginin ne kadar önemli olduğunu açıkça ortaya koyuyor. Kütahya ilimiz nüfus olarak 38. sırada olmasına rağmen, 1190 camisi ile Türkiye sıralamasında 27. sırada yer almaktadır. Aynı şekilde kur'an kursları ve hafızları ile Türkiye'^mizin ön sıralarında yer almaktadır. Bu dini gelişmişlik hem hayırsever halkımızın dindarlığı, hem de burada görev yapan başta müftülerimiz olmak üzere hocalarımızın özverili çalışmalarını ifade etmektedir. Kurum olarak en temel vazifemiz değerli halkımızı iman, ibadet, ahlak konularında aydınlatmak, Kur'an Kursları vasıtasıyla halkımıza temel dini bilgileri vermek, Kur'an-ı Kerim'in usulüne uygun olarak okunmasını ve anlaşılmasını sağlamaktır. Camilerimizde hem ibadet hizmetlerini yönetmek, hem de vatandaşlarımızı en güzel şekilde kendisiyle, çevresiyle, nihayetinde Rabbisiyle huzurlu bir bağ ve iletişim kurmasına vesile olmaktır. Toplumumuzda birlik ve beraberlik ruhunu, dayanışma ruhunu geliştirmektir" dedi. 

Kütahya'nın yeni il müftüsü Hüseyin Demirtaş kimdir ?

Trabzon’un Şalpazarı ilçesine bağlı Geyikli Beldesi Yeni Mahalle’de (eski ismi ; Geyikli Köyü Yumurcaktaş Mahallesi) Cevat Hocaefendi ve Cemile Hanımefendinin ilk oğlu olarak  1966 yılında,  İkisi kız , beş kardeşten en büyüğü olarak dünyaya gelmiş.

İlköğretim okuluna başlamadan önce babasının gözetiminde 5 yaşında iken Kur’an-ı Kerim okumayı öğrendi. 7  yaşında hafızlığa başladı ve 9 yaşında iken hıfzını tamamladı.

Ankara Hacı Bayram-ı Veli Camii’nde 1976-1979 yıllarında  Ankara Müftülüğü adına Ramazan Mukabelesi  okudu. İlköğretimin üçüncü sınıfına kaydı yaptırılarak 1978 yılında Şalpazarı Merkez İlköğretim okulundan  mezun oldu.

1978 yılında Vakfıkebir İmam-Hatip Lisesinde başladığı eğitim-öğretim hayatına Trabzon İmam-Hatip Lise7sinde devam etti.

1982 yılında İstanbul Fatih İmam-Hatip Lisesinde öğrenimini sürdürdü.1985 yılında aynı okuldan mezun olup aynı yıl evlendi.

1990 yılında  Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesini bitirdi. Aynı yıl Ümraniye Müftülüğüne bağlı Hüseyinli Köyü Camii imam-hatipliğine atandı.

Bir yıllık imametin ardından Ümraniye İmam-ı Azam Camii’nde müezzin-kayyımlık görevine devam etti.Görev esnasında yedek subay olarak askerliğini bitirdi.

1994 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı Haseki Eğitim Merkezine girdi.2,5 yıllık ihtisas eğitiminden sonra dönem ikincisi olarak mezun oldu.

1995 yılında Özbekistan’da  din görevlisi olarak bulundu, hatimle teravih namazı kıldırdı.

1996 yılında Giresun ili Şebinkarahisar Müftülüğüne atandı.7 yıl burada hizmet verdikten sonra , 2002 yılında Sinop ili Ayancık ilçesi müftülüğüne atandı.5 yıl Ayancık Müftülüğünde görev yaptı.

Ekim 2007 yılında   Çaycuma Müftülüğüne atandı.Çaycuma Müftlüğünde 4 yıl hizmet verdi.

 2011-2016 yılları arasında Beykoz Müftülüğü görevinde bulundu.

2017 yılından bu yana Kırklareli müftülüğü görevini yürüten Demirtaş 9 Mayıs 2020 tarihi itibariyle Kütahya müftülüğü görevine atandı.

 

 

728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği