KÜTAHYA MÜFTÜLÜĞÜ 2022 EYLEM PLANLARI HAZIRLANDI.
300x250
Diyanet İşleri Başkanlığının 2019-2023 Stratejik Planı dahilinde taşra teşkilatları olarak il ve ilçe müftülüklerince 2022 yılında uygulanacak eylem planları değerlendirilerek karara bağlandı.
Kütahya İl ve İlçe müftüleri Evliya Çelebi Eğitim Merkezinde toplanarak , 2022 yılında müftülüklerce uygulamaya konacak eylem planlarını derinlemesine tetkik ederek saha uygulması için uygulama planlarına dönüştürerek karara bağladı.
Kütahya İl Müftüsü Hüseyin DEMİRTAŞ toplantı sonrası yaptığı açıklamada şunları söyledi : “ Bugün değerli müftülerimizle çok önemli ve verimli bir toplantı yaptık. Stratejik Plan dahilinde ilimizde uygulanacak eylem planlarımızı ve diyanet hizmetlerinizi planladık. İnşaallah hizmetlerimizde daha etkin, daha çeşitli, daha kuşatıcı ve daha kucaklayıcı bir yaklaşımla hizmetlerimizi farkedilir halae getireceğiz. 55 maddelik eylem planımızı 5 maddee de özetlersek şöyle ifade edebiliriz :
1. Vahdet : Dini ve Milli bütünlüğün güçlendirilmesi,
2. Sahih Dini Bilginin yaygın hale getirilmesi,
3. Topluma erişim kanallarının güçlendirilmesi ve neşriyatın artırılması
4. Proje bazlı çalışmalarla daha etkin din hizmetleri ve eğitim hizmetlerinin ifası
5. Kurumsal kapasitenin güçlendirilmesi ve personel gelişiminin artırılması
Eylem planımızı ana başlıklar halinde ifade edersek rutin hizmetler dışında şunlar var :
Çok yönlü Projeler , Eğitim Seminerleri, Yarışmalar,Özel Kesimlere Yönelik Etkinlikler, Ail eve Gençlere Yönelik Etkinlikler, Dini ve Milli Programlar, Sosyo-Kültürel ve Sanat içerikli Programlar, Kurumsal kapasitenin genişletilmesi ile birlikte personelin mesleki bilgi ve becerilerinin artırırılması var..
Projelerimizden bazıları:
Haydi Çocuklar Camiye , Hatim ve Dua Programları Projesi , Engelsiz Cami, Engelsiz İbadet , Huzurlu Aile Güçlü Toplum Güvenli Gelecek, Baba okulu ,Dezavantajlı Kesimlere Ulaşım Projesi, Kitap Okuyorum Projesi, İyilik Faaliyetleri..
Eğitim Seminerleri ve Konferanslar :
Etkili Hutbe Sunumu Hizmetiçi Eğitim Semineri, Yüzyüze Vaaz Becerilerini Geliştirme Semineri,Tecrübe Paylaşımı Toplantıları, Din İstismarı ile Mücadelede Sahih Dini Bilginin Önemi , Seminer ve Konferanslar ,Cami Merkezli Okuma ve Müzakere Buluşmaları ,Evliliğe ilk adım seminerleri , Bağımlılıkla Mücadele Seminerleri, Kur’anı Anlama Temel Eğitim Programı ,Gençlere Ulaşma Stratejileri, Başkanlık Gençlik Hizmetleri..İlim ve Hikmet Dersleri..
Ayrıca Yarışma Programları, Özel Kesimlere Yönelik Etkinlikler.. Eylem planının içerisinde yer alan hususlar olduğunu belirtti.
Müftü Demirtaş, Müftüler toplantısına ev sahipliği yapan Evliya Çelebi Eğitim Merkezi Müdürü Fatih Karazeybek’e teşekkür etti.
728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği