Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, Orman Köylüleri için soru önergesi verdi
300x250

Milliyetçi Hareket Partisi Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, daha önce herhangi bir komisyonda veya Türkiye Büyük Millet Meclisi genel kurulunda dile getirilmeyen Kütahya’nın orman köyleri ve orman köylüleri ile ilgili meclis genel kurulunda yapmış olduğu konuşmadan sonra şimdi de Tarım ve Orman Bakanlığı’na orman köylüleriyle ilgili soru önergesi verdi. Orman köylerin mağduriyetinin giderilmesi için Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye şu soruları sordu.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI’NA;

Aşağıdaki sorularımın Türkiye Cumhuriyeti  Tarım ve Orman Bakanı Sayın Bekir PAKDEMİRLİ tarafından yazılı olarak yanıtlanması konusunda gereğini arz ederim. 13.01.2021
Saygılarımla.

Ahmet ERBAŞ
Kütahya Milletvekili

Bölgem Kütahya’nın %56 sı ormandır. Toplam 546 köyümüzün 530’u orman köyü Yani neredeyse köylerimizin tamamı orman köyüdür. Kütahya nüfusunun %23’ü orman köylerinde yaşıyor. Orman köylülerimizin sorunları ile TBMM Genel Kurulu’nda dile getirmiş olduğumuz talepler karşılık bulmuş, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN, 2022 yılı orman çalışanları ile ilgili iş gücü çalışma fiyatlarına 6 aylık süreçlerle %51 artış geleceğini açıklamıştır. Ancak şeçim bölgem Kütahya’da orman çalışmaları yıl içinde ocak ayında başlayarak mayıs ayına kadar ormanların %65-%70 kesimleri yapılmaktadır.

Bu bağlamda,
1-%51 artış 6 aylık 2 periyoda bölünmeden bu yıla mahsus olarak ocak ayına yansıtılabilir mi?
2-Enflasyon farkı orman çalışanları ile ilgili iş gücü çalışma fiyatlarına yansıtılacak mıdır?
3-Orman köylülerimizin sosyal güvenceleri ile için çalışma yapılacak mıdır?

728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği