Kütahya İl Müftüsü değişti
300x250
 
Kütahya İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş, Bolu İl Müftülüğüne atanırken Kütahya İl Müftülüğüne ise Iğdır İl Müftüsü İrfan Açık atandı.
 
Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Kütahya İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş Bolu İl Müftülüğüne,  Iğdır İl Müftüsü İrfan Açık ise Kütahya İL Müftülüğü'ne atandı.

Kütahya'nın Müftüsü Dr. İrfan Açık Kimdir?

1973 yılında İstanbul’da doğdu. İlkokul, Ortaokul ve Lise öğrenimini sırasıyla İstanbul, Ordu ve Bursa’da tamamladı.

-Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu (1997).

-Marmara Üniversitesinde Hadis alanında Yüksek Lisansını (2008), Erciyes Üniversitesi Temel İslam Bilimleri programında doktora çalışmasının tamamladı (2021).

-Diyanet İşleri Başkanlığına Bursa’da İmam-Hatip olarak intisap etti (1992).

-Almanya’da Din görevlisi olarak görev yaptı (1999-2003).

-İstanbul Haseki Eğitim Merkezinden mezun oldu (2008).

-Milli Eğitim Bakanlığı Değişim Programı çerçevesinde Şam’da dil eğitimi aldı (2008-2009).

-Çameli’nde vaizlik (2012-2013), Başyayla (2013-2016) ve Nusaybin (2016-2018) ilçelerinde Müftülük görevlerinde bulundu.

-Hatay İl Müftü Yardımcısı iken Zeytin Dalı Harekat Bölgesinde Milli Danışmanlık görevinin yanı sıra İdlib bölgesinde Türkiye Diyanet Vakfı’nın yardım organizasyonlarına katıldı.

25 Haziran 2023 tarihinde yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Kütahya İl Müftüsü olarak atanan İrfan Açık evli ve 3 çocuk babasıdır.

 

Hüsseyin Demirtaş'tan veda mesajı ;
 
Sayın Cumhurbaşkanımızın imzaladığı kararname ile yeni görev yerimizin Bolu İl Müftülüğü olduğunu öğrenmiş bulunuyorum.
Kamu görevlileri her zaman bulundukları yerlerden ayrılacaklarının bilinci içinde, bulundukları süre içinde en verimli hizmetleri vermek durumundadırlar.
Büyük bölümünü pandemi sürecinde olmak üzere, 36 ay büyük bir özveri ile hizmet etmekte olduğum Kuruluş ve Kurtuluşun şehri Kütahya'mızdan ayrılacak olmanın hüznünü yaşamaktayım.
Altyapısı iyi oluşturulmuş Müftülük Külliyesi, Camileri, Kur'an Kursları, Yetişmiş ve Motive olmuş Personeli, Dini ve Milli değerlerine bağlı halkı ile Kütahya, herkesin görev yapmaktan mutluluk duyacağı kadim bir şehir..
Sayın Valimiz Ali Çelik bey ile 3 yıl önce, aynı ay içinde göreve başladığım ilimizde çok özel desteklerini gördük kurumca. Zat-ı alilerine hep müteşekkirim ve müteşekkir olacağım..
İlimizde hem halkımızla hem de tüm kurum amirleri ile pozitif bir iletişim içinde olduk. Dini Sosyal Teşekküller ve STK'larla işbirliği yaptık.
Kütahya'da , Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle ile Büyük Zaferin 100. yılında hizmete açılan ve "tarihe kayıt düşülecek bir eser olmuştur " şeklinde ifade buyurdukları Hava Tugayı Zafer Camiinin temelini atıp açılışının yapılmış olması, , görev hayatımızın en değerli açılışlarından biri olmuştur.
Bu kapsamda Valiliğimiz, Komutanlığımız, İl Özel İdaresi, Belediyemiz ve TDV Kütahya Şubesine ve değerli hayırseverlere teşekkürü bir borç bilirim.
İlimizde Din ve Diyanet hizmetlerinin kalitesi için " mekan, imkan, insan ve gayret " dörtlüsününü çalıştırmak istedik..Çok mesafe aldık..
Bu kapsamda en yakın dostlarımızı yanımızda bulduk.
TDV Kütahya Şubesi yönetim kurulu üyeleri , Kadın ve Gençlik Kolları, Gönüllüler , hayırsever kardeşlerimiz olmak üzere hepsine müteşekkirim.
İlçe müftülerimiz, şube müdürlerimiz, vaizlerimiz, cami görevlilerimiz ve Kur'an Kursu hocalarımız hepsine müteşekkirim.
Ayrıca Müftülük Külliyemizdeki en yakın mesai arkadaşlarım..müftü yardımcılarımız, murakıplarımız, şube müdürlerimiz, koordinatörlerimiz, sendika yöneticilerimiz, hepsine müteşekkirim..Onlar bizi , biz onları hep biliriz..sevdik birbirimizi..
Zaman zaman heyecana gelip coştuğumuz günler olmuştur.. Ama hep samimi olmuşuzdur.
 
Kütahya ilinde görev yapmış olmanın her zaman mutluluğunu yaşayacağım.
 
İnşaallah , herhangi bir gelişme olmazsa 15 Temmuz Programlarının ardından ilimizden ayrılacağım..
Küsmeden, darılmadan..
Ama değerli dostlarımızın çok üzüldüğünü biliyorum..
Ama biz.. bilirmisiniz ? hepimiz yolcuyuz ve Eveda diyeceğiz hep birlikte evimize, ailemize, memleketimize ve dünyamıza..
 
728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği