KÜTAHYA DÜNYAYA İZ BIRAKTI
300x250
Dünya Şehirler Forumu oğlu gün ve belediye UCları 2. Toplantı Meclisi Salonunda yapıldı. Kapanış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Prof. Dr.
Bir 2 kişi, ayakta duran insanlar ve iç mekan görseli olabilir
Kütahya Belediyesinin ev sahipliğinde, 5-8 Ekim 2021 tarihleri arasında yoğun bir şekilde gerçekleştirilen Dünya Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Örgütü (UCLG) Aracı Şehirler 2. Dünya Forumu dünyanın bir çok bölgesinden belediye başkanlarının gerek online gerekse fiziki olarak katılım sağladığı toplantılar ile tamamlandı. Foruma katılım sağlayan belediye başkanları ve UCLG yetkilileri kendi tecrübelerini paylaşarak, gelecekte yapılabilecek projelerin hakkında fikirlerini bildirdiler. Forumun kapanış oturumunda konuşan Türkiye Belediyeler Birliği Birol Ekici, tarihi Kütahya’nın çok köklü tarihi olduğunu, Osmanlı’nın kurulduğu, dünyanın ilk borsasının kurulduğu bir coğrafya olduğunu belirtti. Ekici; “Kütahya büyük şehirlerin tam ortasında yer alan bir şehir. Kütahya’da çalışkan insanlar, üretken inanlar var. Kültürün ve başarının başkentindeyiz. Belediye başkanımız bunun için çok güzel bir liderlik yapıyor. Şehirlerin sorunları aslında ortak. Bu yüzyıl şehirlerin yüzyılı olarak kabul ediliyor. 2000 yılından itibaren dünya nüfusunun yarısı şehirlerde yaşıyor. Dünya ile birlikte şehirlerimizde birbirleriyle gelişiyor. UCLG zor şartlarda neler yapabileceğimizi bizimle bilgilerini paylaşarak kolay bir şekilde aşmamızı sağlıyor. Kütahya’da olmaktan mutluluk duyuyorum ve bir kez daha Başkanımız Sayın Işık’a ev sahipliği için teşekkür ediyoruz” dedi.
KÜTAHYA GEÇMİŞİ İLE GELECEĞE YÖN VERİYOR
Kürsüye gelen Sayın UCLG–MEWA Başkanı ve Dannieh Belediye Başkanı Mohamad Saadıeh Kütahya’nın geçmişten gelen kültürünü günümüze taşıyan illerden birisi olduğunu ifade etti. Saadıeh; “Kütahya geçmişi ile geleceğe yön veren bir şehir. Çini, seramik ve porselen gibi değerlerinin yanında el sanatları alanında da başarılı bir ilimiz. Türkiye’de çini ve seramik denildiğinde akla önce Kütahya geliyor. Sayın Başkan Işık’a gösterdiği gayret ve ev sahipliği için teşekkür ediyoruz. Kütahya bizim için sadece bir belediye değil aynı zamanda kardeşimiz. Burada edindiğimiz tecrübeler bizlere ışık olacaktır” dedi.
Bir ‎bir veya daha fazla kişi, ayakta duran insanlar, iç mekan ve ‎şunu diyen bir yazı '‎Interm KUIONYA Cem KUTAHYA BELEDİYESİ UCLG CGLU .  keramika UCLG Dünya Aracı Şehirler Forumu ه 8 Ekim 2021 Ekim Kütahya UCLG CGLU Wl OA8‎'‎ görseli olabilir
KÜLTÜR İNSANLA GELİŞİR
Kütahya Belediyesi Etüt Proje ve Kültür Sosyal İşler Müdürü Mehmet Zenci yaptığı konuşmada Kütahya’nın ev sahipliğini yaptığı Aracı Şehirler forumunda, Kütahya’nın uluslararası deneyimini katılımcılarla paylaştı. Zenci, “Kültür medeniyetlerin birikinti uygarlığıdır. Tam da bu yüzden Kütahya kültür şehridir. Çünkü Kütahya 7 bin yıllık tarihi ile pek çok medeniyete, birçok topluma ev sahipliği yapmış bir şehirdir. Kültür insanla zenginleşir ve yaşar. Tipik bir aracı şehir olma avantajını kullanan Kütahya, tarihten gelen kültür zenginliğini korumayı başarmıştır. Bu zenginliği uluslararası platforma geç taşıdı Kütahya. Bu girişimlerin en önemlisi Zanaat ve Halk Sanatlarında UNESCO tarafından tescillenmesi, yaratıcı şehirler ağına kabul edilmesidir. Katılım sağlayan herekse teşekkür ediyorum” dedi.
Keramika Genel Müdürü Emin Yüce ise konuşmasında sofra grubunda ve cam grubunda Türkiye’deki toplam üretimin yüzde 75’nin Kütahya’da üretildiğini ifade etti. Yüce; “Kütahya Dünya literatüründe çok kıymetli çalışmalara sahip olan ve yaşayan insan hazineleriyle ve değerli sanatkarlarıyla bayrağı daima ileriye taşımak isteyen bir şehirdir” dedi.
SİZLERİ KÜTAHYA’DA AĞIRLAMAK ONUR
Kütahya Valisi ali Çelik; “Büyükşehirlerin içine düştüğü sorun alanlarının çözümüne katkı sunacak göç, trafik gibi ama orta ölçekli şehirlerin nüfusu bu sürecin bir parçası olacak sürdürülebilir ekonomik alt yapıya ulaşması için çaba sağlayacak bir modellemeyi büyütmek, ilişkileri artırmak ve örnekleri ortaya çıkartacak bir ağ kurmak, başarılmış gözüküyor. Kütahya’mız, Kütahya Belediye başkanımız ve ekibi ile bu orta şehirler kavramı içinde bir gelişme ve model oluşturur. Sizleri Kütahya’mızda ağırlamaktan memnuniyet duyduk” dedi.
Bir 4 kişi, ayakta duran insanlar ve iç mekan görseli olabilir
KÜTAHYA’NIN SİSTEME DAHİL OLMASI ONUR VERİCİ
UCLG-MEWA Genel Sekreteri Mehmet Duman ise, “Organizasyonda emeği geçen Kütahya Belediyesi ekibine, UCLG-Mewa ekibine, değerli görüşleri ile programımızı zenginleştiren konuşmacılara, moderatörlere ve katılımcılara, Kütahya Belediye Başkanı Sayın Prof. Dr. Alim Işık’a teşekkür ediyorum. Kütahya’nın, aracı şehirler eko sistemine dahil olması, bizlere gurur veriyor. 2018 aracı şehirler forumundan günümüze önemli yol kat edildi. Aracı şehirler bölgesel kalkınmanın kilit aktörleridir. Aracı şehirler G20’nin temel gündem maddeleri arasına girmesi ve bu düşünceyi destekleyen unsurlardan birisidir” dedi.
Son olarak kürsüye gelen Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, organizasyonda emeği geçen başta belediye personeli olmak üzere, UCLG yetkililerine, katılımcılara ve davetlilere ayrı ayrı teşekkür etti. Başkan Işık, “Dünya’da 150’den fazla ülkenin belediyelerini ve belediye birliklerini çatısı altında toplayan Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı (UCLG) dünya nüfusunun yarısından fazlasının temsil edildiği dünyanın en büyük yerel yönetim teşkilatıdır. Dünya genelinde dokuz bölge teşkilatıyla faaliyet gösteren UCLG, gerek ulusal kalkınma planları çerçevesinde gerekse küresel kalkınma stratejilerinde, Aracı Şehirlerin taşıdığı potansiyele dikkat çekmekte ve bu konuda yoğun bir savunuculuk faaliyeti göstermektedir. UCLG bünyesinde kurulan çalışma grubunun koordinesinde ilk olarak 2018 yılında Fas’ın Şavşavan kentinin ev sahipliğinde Dünya Forumu gerçekleştirilmiştir. Dünyanın farklı yerlerinden yerel yönetim temsilcilerinin katıldığı bu forumun ardından ikincisi Belediyemizin ev sahipliğinde düzenlenmektedir” dedi.
BELEDİYEMİZE ÖNEMLİ KATKI SAĞLAYACAK
İçinde bulunduğumuz salgın süreci ve bu süre zarfında yürütülen küresel belediyecilik çalışmaları kapsamında yapılan istişareler; Aracı Şehirlerin, kalkınmanın yeni cazibe merkezleri olarak tasarlanması ve daha dengeli bir kentsel kalkınma modeli oluşturulması için kilit aktörler olarak tanımlanması gerekliliğini bir kez daha ortaya koymuştur. 5-8 Ekim 2021 tarihleri arasında Belediyemizin ev sahipliğinde gerçekleşen forum neticesinde bir deklarasyon yayınlanacaktır. 1868 yılında kurulan, 153 yıllık tecrübesi olan Belediyemizin ve Türkiye Cumhuriyeti’nin yerel yönetim tecrübesinin görünürlüğüne de önemli bir katkı sağlanacaktır.
KÜTAHYA’DA AKILLI ŞEHİR UYGULAMALARI
Belediyemizin yapmış olduğu Ar-Ge çalışmaları sonrasında Kütahya Tasarım Teknokent iş birliği ile şehrimizde bulunan 203 adet Yeraltı Çöp Konteynerlerinin Ultrasonik Sensörle Takibine başlanılmış ve merkezi izleme sistemi kurulmuştur. Sistem sayesinde çöp konteynerlerinin; doluluk oranları anlık olarak takip edilerek, çöp toplama araçlarının güzergahları belirlenmekte, zaman ve maliyetten tasarruf sağlanmaktadır. Ayrıca konteynerin içerisinde bir sokak hayvanı mahsur kaldığı zaman, sistem tarafından gelen uyarılar neticesinde ekip yönlendirilerek hiçbir canlının zarar görmemesi sağlanmaktadır. Akıllı Ulaşım Projesi kapsamında ücret toplama sistemi dahil olmak üzere; akıllı durak, akıllı kavşak vb. uygulamaların izlendiği bir merkez, Belediye binamız önünde konuşlandırılmıştır. Türkiye’de ilk kez, Kütahya’da yaşayan görme engelli vatandaşlarımıza; mesaj sistemi ile hangi dakikada, hangi durakta, hangi otobüsün geleceği bilgileri ulaştırılmaktadır.
AKILLI ŞEHİR MOBİLYALARI
Akıllı Kent Kütahya Projesi kapsamında, şehrin belirli noktalarına güneş enerjili akıllı şehir mobilyaları, ücretsiz Wi-Fi ve Şarj Üniteleri yerleştirilerek vatandaşımızın hizmetine sunulmuştur. Bu projemiz ile Belediye binamızın önü, bir kamu binası olmasının yanında şehrimizde yaşayan gençlerimizin sosyal etkinlik alanı haline dönüştürülmüştür. Ayrıca 17 adet kırsal mahallemizin meydanlarına ücretsiz Wi-Fi noktası yerleştirme çalışmalarımız devam etmektedir. Önümüzdeki yıllarda oldukça ihtiyaç duyulacak olan Elektrikli Araç Şarj İstasyonları, şehrimizin belli noktalarında yerlerini almaya başlamıştır.
COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMİ
Faaliyet ve projelerimize yön vermek, hizmet önceliklendirme çalışmalarımızı bilimsel yöntemlerle yapabilmek için Coğrafi Bilgi Sistemlerimizi, Strateji Geliştirme Müdürlüğümüzün bünyesine alarak geliştirdik. Sistem üzerinden Belediyemiz hizmetlerinde kullanılmak üzere mahalle veya bölgesel olarak; yaş, cinsiyet, nüfus, yapı stoku, ticari alan, park alanı, mesken adedi, sosyal yardım alan ve engelli vatandaşlarımızın ikamet yoğunluğu vb. verilerin üretildiği haritalar sürekli ve güncel vaziyette elde edebilmektedir.
E-İMAR PROJESİ
E-İmar projesiyle vatandaşlarımız kutahya.bel.tr üzerinden adres ve kapı numarası veya tapu senetleri üzerinde yazan ada parsel bilgilerini girerek taşınmaza ait imar durumunu kısa bir süre içerisinde görebilmektedir. Hizmet binasına gelmeden ve herhangi bir ücret ödemeden imar durumuyla ilgili bilgiye kolayca ulaşabilmektedir. Akıllı Reklam Panoları Projemiz kapsamında; şehrin merkezinde 8m ve 4m boyutlarında led ekranımız ile belediye hizmetleri, acil ihtiyaç duyulabilecek kamusal hizmet alanları (nöbetçi eczane vb.), milli maçlar, bilgilendirme amaçlı kamu spotları takip edilebilmektedir. Ayrıca Belediye binası girişi, otogar ve AVM’de bulunan Led ekranlarımızda belediye hizmetleri görülebilmektedir.
ENGELLİ DOSTU ŞEHİRLER KAVRAMI KAPSAMINDA
Göreve geldikten hemen sonra Engelli Derneklerimizden gelen talepler doğrultusunda, Belediye Hizmet Binamızı engelli vatandaşlarımızın kolaylıkla işlerini görebilecekleri bir alan haline dönüştürmek için çeşitli tadilatlar yaptık ve Erişilebilirlik Belgesini aldık. Engelli Şarj İstasyonları Projesi ile; engelli vatandaşların daha özgür yaşayabilmesine, sosyalleşebilmesine katkıda bulunmak amacıyla şehrin belirli noktalarında Engelli Aracı Sarj Kioskları yerleştirdik. Engelli vatandaşlarımız, şarj istasyonları sayesinde, akülü araçlarını şarj ederek yollarına rahat bir şekilde devam edebilmekteler. Söz konusu KİOSK’lar tüm engelli arabalarını şarj edebilir özellikte olup, 24 saat kesintisiz şekilde hizmet vermektedir. Aynı zamanda üzerlerindeki Led Ekranlar sayesinde belediyemiz hizmetlerini takip edebilmekteler.
ENGELLİ KOORDİNASYON MERKEZİ
Belediyemiz bünyesinde Engelli Hizmetleri Koordinasyon Merkezini kurduk. Engelli vatandaşlarımız ile birim çalışanlarımız sürekli temas halindeler. Bu birimde çalışmak üzere belediyemizde mevcutta çalışan ve yeni istihdam ettiğimiz engelli personelimizi görevlendirdik. Engelli vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını en iyi şekilde analiz edebilmek ve çözüm üretebilmek için sürekli temas halindeyiz. Şehir Zekâsı Projemizin bir parçası olarak, politika geliştirme süreçlerimizde sürekli olarak yararlanacağımız Coğrafi Bilgi Sisteminde; şehrimizde yalnız yaşayan 65 yaş üstü vatandaşlarımız, belediyemizin su abone hizmetlerinden indirimli yararlanan engelli vatandaşlarımızın adres veri tabanını oluşturduk.
PANİK BUTONU
Panik Butonu Projemizin Ar-Ge çalışmaları sonuçlanmak üzere olup, bir kol saati sayesinde engelli, yaşlı, yardıma muhtaç vatandaşlarımızın kolaylıkla irtibat kurabilecekleri, nabızlarının, vücut sıcaklıklarının uzaktan ölçülebileceği bir sistemi çok yakında hizmete sunacağız. Toplam 326 adet parkımızın tamamını engellilerimiz için erişilebilir hale getirdik. Ayrıca 287 adet Özel Halk Otobüsünün tamamı erişilebilir hale getirildi.
Bir 9 kişi, ayakta duran insanlar, iç mekan ve yazı diyen bir yazı 'UCLG CGLU UCLG Dünya Yaşam Sistemleri Forumu Direnç için Ara Şehirler 18 048 suny-221 Geleceğin KÜTAHYA BELEDİYESİ' görseliBir 9 kişi, ayakta duran insanlar, iç mekan ve yazı diyen bir yazı 'UCLG CGLU UCLG Dünya Yaşam Sistemleri Forumu Direnç için Ara Şehirler 18 048 suny-221 Geleceğin KÜTAHYA BELEDİYESİ' görseli
25 KİLOMETRE ENGELLİ KILAVUZU YOL
Göreve geldiğimizden günden itibaren toplam 24.982 metre görme engellilerimiz için kılavuz yol oluşturduk. Engelsiz Yaşam Merkezi Projemiz kapsamında toplam 2.144 m² alana sahip bir yapıyı çok yakında hizmete açacağız. Katılan herkese teşekkür ediyorum. Biz şimdiden 3. Dünya Forumu için heyecanlanıyoruz. Kütahya’da sizleri misafir etmek bizim için bir onur.
Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Konseyi (CEMR) Genel Sekreteri Frederic Vallier, OECD Kalkınma Merkezi'nin (DEV) Direktör Yardımcısı Federico Bonaglia, Dünya Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) Gıda Sistemleri Programı Direktörü ve Stratejik Program Lideri Jamie Morrison, İspanya Soria Belediye Başkanı Carlos Martínez Mínguez, UNESCO Dünya Mirası Merkezi Direktör Yardımcısı Jyoti Hosagrahar, BM-Habitat Politika, Mevzuat ve Yönetişim Bölümü Yetkilisi Remy Sietchiping, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, UCLG Afrika Genel Sekreteri Pierre Elong Mbassi, Avrupa Seramik Şehirleri Ağı (AEuCC) İdari Direktörü Oriol Calvo, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Keşif Yöneticisi Gökçe Tuna, Girne Belediye başkanı Nidai Güngördü, Fas Şavşat Belediye Başkanı Mohamed Sefiani, UCLG başkanı Mohamed Boudra ve diğer belediye başkanları yaptıkları konuşmalarla tecrübelerini aktardılar.
Bir 2 kişi, ayakta duran insanlar ve iç mekan görseli olabilir
Kapanışuna Vali Ali Çelik, Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, UCLG Genel Emilia Saiz, UCLG-MEWA Başkanı Mohammed Saadieh, UCLG-MEWA Genel başkanı Mehmet Duman, Türkiye Belediyeler Birliği Genel olarak Birol Ekici, MHP Merkez İlçe Başkanı Ayhan Oyuncak ve davetlilerle yurt dışından ve yurt içinden gelen belediye başkanları katıldı.
728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği