Kütahya'da Sağlıklı Kentler Birliği Toplantısı
300x250

 

“Deprem ve Deprem Sonrası Sağlıklı ve Dirençli Kentler” konulu Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği 39. Olağan Meclis Toplantısı ve Kütahya Sempozyumu, Kütahya Belediyesi ev sahipliğinde başladı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, “Tecrübelerin bir araya getirilerek önümüzdeki yıllarda olası bir felaket anında bir daha can kaybetmeyecek şekilde sinerjiye ve birlikte dayanışmaya yol açacak bir toplantı olmasını diliyorum” dedi.

Toplantıya Kütahya Valisi Ali Çelik, Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk, Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl, üye belediye başkanları, meclis üyeleri, üye belediye koordinatörleri ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

Kütahya’nın anlatıldığı kısa bir tanıtım filminin katılımcılarla paylaşıldığı toplantıda açılış konuşmasını gerçekleştiren Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, “Bugün ev sahipliğini yapmaktan onur duyduğumuz güzide birçok çalışma arkadaşımızın memleketimizin birçok yerinden gelen yerel yöneticilerimizin birlikte olduğu bir toplantıdayız. Öncelikle katılımınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum, hepiniz hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Türkiye Sağlıklı Kentler Birliğimizin 39. Olağan Meclis Toplantısı ve içinde bulunduğumuz dönem nedeniyle çok önemli olduğuna inandığımız deprem konulu bir sempozyumun bugün konu edileceği bu toplantıda inanıyorum ki hepimizin yaşadığı birçok tecrübe bir araya geldiğinde ülkemiz adına sinerji oluşturacak bir birikime dönüşecektir. Biz de sizleri Kütahya’da ağırlamanın heyecanıyla en azından sağlıklı bir yaşantı, sağlıklı bir kent adına Kütahya’mızın öne çıkan birkaç özelliğini sizlerle paylaşmak istediğimizi belirtmek isterim” ifadelerini kullandı.

“KÜTAHYA KADİM BİR ŞEHİR”

Kütahya’nın birçok medeniyete ev sahipliği yapmış kadim bir şehir olduğunu belirterek sözlerine devam eden Başkan Işık, “Bu farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmış olmasından dolayı da her medeniyetin bıraktığı izlerin aynı anda görülebileceği gerçekten tarih, kültür ve sanat kenti, kuruluşun ve kurtuluşun başkenti. Osmanlı’nın kuruluş toprakları burada, Domaniç ve Hayme Ana. Yine Kurtuluş Savaşı mücadelesinin başladığı ve zaferle sonuçlandığı birçok şehidimizin yattığı Dumlupınar topraklarımız bu ilde. UNESCO tarafından 2017 yılında zanaat ve halk sanatları alanında Yaratıcı Şehirler Ağı’na alınmış Türkiye’nin ilk şehri. Bizden sonra da Bursa şehrimiz girdi. Dolayısıyla sanatın ve sanatçının çok olduğu, buna yönelik birçok eserin her gezdiğimiz yerde rahatlıkla görülebileceği önemli şehirlerimizden birisi. Elbette ki Türkiye’nin 81 ilinin her parçası çok kıymetli ama bu şehrin diğerlerine göre farklılık arz eden ve bir adım daha öne çıkmasını sağlayan önemli özelliklerinden birisi yeraltı ve yerüstü potansiyelindeki fazlalığı. Topraklarının, bazı kaynaklara göre yüzde 56, bazı kaynaklara göre 58’i ormanla kaplı. Dolayısıyla yeşil bir görüntü var coğrafyasında. Yeraltında da ticari olarak tescillenmiş ve ekonomiye katkı sağlayan 70 civarındaki madenin 36’sının bu ilde bulunduğunu. Dünya bor rezervinin yarısından fazlasının sadece ilimizin Emet ve Hisarcık ilçelerinin sınırları içerisinde bulunduğunu söylersek ne kadar kıymetli olduğunu bu örnekler öne çıkarır. Bir de içinde bulunduğumuz konaklama tesisi dahil bu bölgede Yoncalı ve Eskişehir yolu üzerindeki Ilıca bölgesinde dünyanın en şifalı termal su kaynakları var. Doğrudan içilebilir özellikte, içildiğinde iç hastalıklara, banyo olarak kullanıldığında da dış hastalıklara ve ortopedik hastalıklara şifa kaynağı olan su kaynaklarının bol olduğu bir yer. Ben bir kez daha bu toplantının, özelikle depremle ilgili tecrübelerin de bir araya getirilerek önümüzdeki yıllarda olası bir felaket anında bir daha can kaybetmeyecek şekilde sinerjiye ve birlikte dayanışmaya yol açacak bir toplantı olmasını diliyorum. Katılımlarınızdan dolayı hepinize bir kez daha ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sayın Birlik Başkanımıza ve Sayın Valimize bu toplantıda bize katacakları değerli bilgilerden dolayı da şimdiden teşekkürlerimi iletiyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık’ın ev sahipliğinde Kütahya’da olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek sağlıklı şehrin temelini dirençli şehirlerin oluşturduğunu ve yaşanan deprem felaketi sonrası bunun daha iyi fark edildiğini belirtti.

Vali Ali Çelik ise, deprem sonrası yaşanan olaylarda, devletin ve milletin büyük bir irade ve inanç ortaya koyduğunu belirterek Hatay’da kaldığı 110 gün boyunca sıkıntıları, zorlukları ve asrın felaketine karşı bir milletin nasıl ayağa kalktığını bizzat yaşayarak gördüğünü söyledi.

Bir sonraki olağan meclis toplantısının ekim ayında Mardin Artuklu Belediyesi'nin ev sahipliğinde yapılmasının kararlaştırıldığı toplantının sonunda Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık’a hediyesini takdim etti.

728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği