Kütahya'da hacı adayları için seminerler başladı
300x250


Kütahya il Müftülüğünce, Salon Külliyede 400 hacı adayı için hac semineri başladı.

İki gün sürecek seminer programının ilk günü, Ulu Camii imam-hatibi Veli Solak'ın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş açılış konuşmasında şunları söyledi :
" Öncelikle ilk defa olarak salon külliyemizde siz değerli hacı adaylarını ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz.
Bu seminerle sizlere hac ibadetini tanıtmak, haccın heyecanını yaşatmak ve hacda karşılacağınız müşkilleri ve çözüm yolları konusund sizlere rehberlik yapmak istiyoruz.
Hac ibadetini ifa edecek olan hac yolcuları, bu ibadetin tarihi, ahlaki ve kültürel boyutlarını bilmek için bu eğitim sürecini takip etmesi çok büyük önem arzetmektedir.
Aynı anda ve aynı mekânlarda milyonlarca insanla birlikte hareket etmek durumunda olan ve hayatında ilk defa buralara gelen hac yolcularının hangi görevi, ne zaman, nerede ve nasıl yapacaklarını öğrenmelerini sağlamak da Dyanetin görevidir.
Müftülüğümüzde alacağınız eğitimlerin haricinde, bu kutsal yolculuğa hazırlanmak için sosyal medya,mecralarındaki site ve kanallarımızdan da faydalanma imkanıns sahip olacaksınızaşağıdaki adreslerden de faydalanabilirsiniz." dedi.

Seminer programının ilk gününde İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş, İl Müftü Yardımcısı Tuğba Anatoprak, Şube Müdürü İsmail Üstün, Hac Büro Memuru Hikmet Şahin sunumlarını yaptı.

Seminerin ikinci gününde İl Müftü Yardımcısı Tahsin Ekim tarafından Kabe Maketi eşliğinde ihram, tavaf ve diğer hac menaidki konusunda uyguşamalı eğitim verilecek..

İl merkezi ve ilçelerden bu yıl 1.100 hacı adayı kutsal topraklara giderek hac vazifesini icra edecek.

728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği