Kütahya'da EDS ay sonunda başlıyor
300x250

Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık Kütahya Belediye Meclisi son toplantısında devreye girmek için gün sayan Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) ile ilgili açıklamalarda bulundu. 13 Eylül tarihinde kurulum çalışmalarının başladığı EDS’nin kurulum işlemlerinin tamamlandığını ifade eden Başkan Işık, bağlantı hizmetleri devam ettiğini test denemelerinin yapılacağını ve ay sonu itibariyle EDS’nin devreye gireceğini açıkladı.

‘BUNLARA GÜLÜP GEÇİYORUZ’

EDS’ye dair bazı eleştiriler hakkında da konuşan Başkan Işık, “Art niyetli, belediye hizmetlerin içine sindiremeyenlerin yorumları oluyor. Neymiş efendim belediye başkanı batan, borçlu belediyeyi buradan kestirdiği cezalarla kurtaracakmış. Direksiyonun başında sigara içenlere, telefonla konuşanlara ceza kesilecekmiş. Bunlara herkes gibi biz de gülüp geçiyoruz” şeklinde konuştu.

‘SADECE KÜTAHYA’DA EKSİK’

Sistem sayesinde olası bir trafik kazasında bir tek canın kurtarılmasına vesile olmanın onurunu yaşayacaklarını dile getiren Başkan Işık, “Bu sistem şu an 51 ilde var. Bölgemizdeki diğer illerinde tamamında var; sadece Kütahya’da eksik.” Dedi. Trafik kazalarında her yıl çok sayıda canın kaybedildiğini yaralanmamanın ve mal kaybının olduğunu hatırlatan Başkan Işık, şu ifadeleri kullandı: “Sistem özellikle Afyon, Eskişehir çevre yolu ve Tavşanlı çevre yolunda hız kontrolü şehrimizin belli noktalarında park yasağı ve kırmızı ışık ihlali amacıyla konmuştur. Kimseye ceza kesmek için bu sistem kurulmamıştır. Birkaç zengin evladı gece saat 2de gaza basarak cirit atsın diye böyle bir hizmetten şehrimizi mahrum bırakamayız.”

Kentte EDS’nin faaliyete başlamasıyla birlikte Kütahya Belediyesi, kesilecek cezalardan yeni bir gelir kapısına sahip olacak..EDS sayesinde kesilen trafik cezalarından belediye yüzde 30 pay alacak.

728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği