Kütahya'da diri fay hatları tespit ediliyor
300x250

 

Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, şehrin geleceği için büyük önem arz eden Kütahya’nın kuzeyinde yer alan diri fay hatlarının yerlerinin tespiti projesi kapsamında başlatılan çalışmaları yerinde inceledi.

Şehri geleceğe taşımak adına yaptığı yatırımlar ve hayata geçirdiği projelerle adından söz ettiren Kütahya Belediyesi, bilimsel çalışmalarla da Kütahya’nın geleceğini güvence altına almak için çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda yapılan çalışmayla, Kütahya Belediyesi ile Afyon Kocatepe Üniversitesi Jeotermal ve Maden Kaynakları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü arasında şehrimizin kuzeyinde bulunan deprem riski içeren aktif fay hattının tespiti için AR-GE protokolü imzalanmıştı. Yapılan protokolün ardından Afyon Kocatepe Üniversitesi Jeotermal ve Maden Kaynakları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü’nden Doktor Öğretim Üyesi Can Başaran, Doktor Öğretim Üyesi Özcan Özyıldırım, Kütahya Belediyesi personeli Harita Mühendisi Mehmet Fatih Yüğrük ve beraberindeki uzman ekip saha çalışmalarına başladı. Sahadaki çalışmalar tamamlandığında, gelecek yıllarda şehrin kuzey bölgesinde riskli fay hatlarının yerlerinin tam tespiti yapılarak oralara inşaat yapılmaması ya da uygun yerlere yapılması konusunda bir rapor ortaya çıkarılacak.

Yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, “Şu anda üzerinde bulunduğumuz sahada MTA’nın belirlemiş olduğu geçmişteki verilere dayalı bir fay hattının geçtiği gerçeğiyle karşı karşıyayız. Bu fay hattının, yerinin tam olarak daha az sapmayla hassas bir şekilde belirlenmesi konusunda daha önce Afyon Kocatepe Üniversitemizin ilgili araştırma merkeziyle bir protokol imzaladık. Bugün de yapılacak çalışmalar için sahadayız. Afyon’dan şehrimize gelen ve gelecek nesiller için çok önemli bir iş yaptıklarına inandığımız arkadaşlarımız var. İnşallah yapılacak hassas ölçümlerden sonra fay hattının geçtiği çizgi tam olarak belirlenecek. Ben bu çalışmanın hayırlara vesile olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği