KÜTAHYA BELEDİYESİ’NDEN ÖĞRENCİLERE BÜYÜK DESTEK
300x250
Kütahya Belediyesi, anaokulundan üniversitelilere kadar her alanda öğrencilerin ve ailelerinin yanında olmaya devam ediyor. Şehre eğitim gören öğrencilere, ücretsiz anaokulundan ulaşım desteğine, barınma yardımından eğitim desteğine kadar birçok imkan sunuluyor.
Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık’ın göreve geldiği günden bu yana öğrencilere ve eğitime verdiği destek artarak devam ediyor. Başkan Işık’ın eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması amacıyla özellikle dar gelirli ailelerin çocuklarına yönelik geliştirdiği uygulamalarla, eğitimin her kademesindeki öğrencilere önemli destekler sağlanıyor. Sosyal belediyecilik anlayışıyla hayata geçirdiği projelerle Türkiye’ye örnek olan Kütahya Belediyesi, ücretsiz anaokulundan ulaşım desteğine, barınma yardımından eğitim desteğine kadar birçok alanda ihtiyaç duyan öğrencilerimizin yanında oluyor.
EĞİTİM DESTEK KARTI
Zor zamanda hemşehrilerimizin yanında olan Kütahya Belediyesi, Eğitim Destek Kartı’yla öğrencilerimizin kırtasiye ve okul ihtiyaçlarının giderilmesine katkıda bulunuyor. Kütahya Belediyesi’nin 2020 yılında 650 öğrenciye verdiği Eğitim Destek Kartı, 2021 yılında 2 bin 24 öğrenciye, 2022 yılında 3 bin öğrenciye çıktı. Toplamda 5 bin 674 öğrencinin faydalandığı destek, bir ailede bir öğrenci varsa 500 TL, iki öğrenci varsa 750 TL olarak yapılıyor.
UCUZ ULAŞIM
Kütahya Belediyesi’nin öğrencileri ön planda tutan yaklaşımıyla, önemli gider kalemlerinden birisi olan ulaşımda da gençlere önemli imkanlar sunuluyor. Ulaşım Destek Kartı’yla, 2019 yılında 150 lise ve 300 üniversite öğrencisine verilen 44 binişlik destek, 2020, 2021 ve 2022 yıllarında artarak devam etti. Yüzlerce lise ve üniversite öğrencisine verilen destekle, ailelerin ulaşım giderlerine önemli ölçüde katkı sağlanmış oldu.
BARINMA YARDIMI
Özellikle İkamet Kart Projesi’yle üniversitelilere büyük destek sağlayan Kütahya Belediyesi, barınma konusunda desteğe ihtiyaç duyan öğrencilerimizi de unutmadı. 2019, 2020, 2021 ve 2022 yıllarında 24’er öğrenciye barınma yardımında bulunan Kütahya Belediyesi, ailelerinden uzakta olan öğrencilerimizin bir ihtiyacına daha çare olmuş oldu.
ÜCRETSİZ ANAOKULU
Kütahya Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nün çalışmasıyla, 2019 ile 2022 yılları arasında sekiz ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen çocuğumuza, Özel Koru Anaokulu aracılığıyla kreş yardımında bulunuldu.
728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği