Kütahya Belediyesi işyeri kiralarında yüzde 50 indirim yaptı
300x250

Kütahya Belediye Encümeni, belediyenin taşınmazlarında kiracı olan esnaflara yönelik sevindirici bir karar daha aldı. Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Pandemi de zarar gören esnaflar için yüzde 50 indirim kararı alındığını açıkladı. 
 

Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Kütahya Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birlik Başkanı İbrahim Yiğit ile bir araya geldi. Başkan Işık Kütahya Belediye Encümeninde belediyenin kiracılarına yönelik alınan kararı açıkladı. 

Başkan Alim Işık ; "Kütahya Belediyesi Encümenin gündeminde olan ve karara bağladığımız hayırlı bir hizmet olduğuna inandığımız kararımızla ilgili olarak esnaf Odaları birlik Başkanımız İbrahim Yiğit ile bir araya geldik. Daha önce Kütahya Belediye Meclisinin aldığı karar gereğince, Kütahya Belediyesinin taşınmazlarında kiracı olan hemşerilerimiz için 2021 yılında kira artışı yapılmamasını karar bağlamıştık. Son dönemde esnafımızın içinde bulunduğu durum ve yeni çıkan genelge doğrultusunda, iş yeri kapanan, geliri pandemi sürecinde olumsuz etkilenen kiracılarımıza da yüzde 50 oranında indirim kararını aldık. Üç ay süre ile bu durumdaki toplam 312 esnafımızdan kira bedellerinin yarısını tahsis edeceğiz. 17 esnafımızın tamamen kapalı olmalarından dolayı kiralarını almayacağız. 221 esnafımızın da bu süreçten etkilenmemesi nedeniyle aynı şekilde kiraları devam edecek. 2021 yılında da bunlardan kira artışı almayacağız. Her iki yolla esnafımıza, belediyemizin 2021 yılı için yapmış olduğu bu katkının toplam bedeli yaklaşık 3 Milyon TL civarında. Şehrimize ve şehrimizin güzel insanı olan tüm esnaflarımıza hayırlı uğurlu olsun diyorum Rabbim hayırlı kazançlar versin. Tüm esnaflarımızın 2021 yılı canı gönülden kutluyorum. Tüm hemşerilerimizin de sağlık ve sıhhat ile sevdikleriyle güzel günler geçirmelerini Cenabı Allah’tan niyaz ederim. " dedi. 

"Kütahya Belediye Başkanımız Prof. Dr. Sayın Alim Işık’a tüm esnaflarımız adına teşekkür ediyorum." diyen Kütahya Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı İbrahim Yiğit de " Ne zaman esnafın derdi oldu ve başkanımızın yanına geldiğimizde, mutlaka bir çözüm üretti. Bugün de belediyenin kiracısı olan 300 esnafa, pandemiden dolayı sıkıntı yaşayan esnafa yüzde 50 indirim yaptı. Yan, 3 Milyon Türk Lirasını esnafın üstünde bıraktı. Kepenkleri kapalı olan 17 esnafımızdan da hiç kira almamak suretiyle, onlara da bir destek verdi. Daha öncede verdiği desteklere de, şahsım ve tüm esnaf teşkilatları adına başkanımıza, encümen üyelerine, meclis üyelerine çok teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu. 

728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği