KÜTAHYA BELEDİYESİ EN İYİ UYGULAMALAR ARASINDA
300x250

Kütahya Belediyesi Etüd Proje Müdürlüğü, geçtiğimiz Nisan ayında 1. aşamasına başvuru yaparak, ardından mayıs ayında 2. aşamasını tamamladığı UCLG-MEWA Mexico Şehir Kültür 21 Ödülleri bünyesinde ‘Önemseyerek Planlananlar’ kategorisinde ‘En İyi ‘Uygulamalar sıralamasına girdi. 

UCLG - Mexico Şehir - Kültür 21 Uluslararası Ödülü'nün amacı, sürdürülebilir şehirlerde anahtar bir boyut olarak kültüre katkılarıyla öne çıkan lider şehirleri ve bireyleri tanımak.

2021-2022 5. Mexico Şehir - Kültür 21 Uluslararası Ödülü'nün amacı, Covid-19 krizi ve pandemi sonrası toparlanma bağlamında kültürel hakların ‘Önemseyen Planlamalarda’ teşvikine ilişkin ve/veya kültürün önemli bir parçası olarak kültürü teşvik eden en iyi uygulamaları tanımak. Kütahya’nın yer aldığı 50’den fazla şehrin uygulamaları, örnek uygulamalar olarak UCLG Kültür Komitesi veri tabanında yer alacak.

Covid-19 pandemisi bağlamında kültürel haklar ve pandemi sonrası iyileşmeye yönelik tanıtımı amaçlayan çağrıya, Kütahya Belediyesi Etüd Proje Müdürü Mehmet Zenci, Belediye Üniversite El Ele Kütahya İçin Güçlü Bir Geleceğe Projesi ile katılım sağladı. 2020 yılında başlayan proje ile pandemi sürecinde beşerî sermayeye yatırım yapılmış, dezavantajlı gruplara yönelik çeşitli eğitimler verilmiş ve küçük yaşta çocuklar Kütahya’nın geleneksel sanatlarının başında gelen Çini sanatı ile tanıştırıldı. 

Dünya çapında şehirlerden, yerel ve bölgesel yönetimlerden başvuruların alındığı çağrıda Kütahya Belediyesi, “Kültür Taşıyıcısı İnsan Sermayesinin Güçlendirilmesi” hedefiyle ‘En İyi Uygulamalar’ arasında bu veri tabanında yer alacak. 

728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği