Kül olan ormanlar yeniden yeşile bürünecek
300x250

Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü Gediz Orman İşletme Müdürlüğü Saruhanlar Köyünde 26.08.2019 tarihinde çıkan orman yangını sonrası ağaçlandırma çalışmaları hızla tamamlandı.

Yanan 5.1 Ha’lık sahada üretim işleri kısa sürede bitirildi ve fidanlar toprakla buluşturuldu. 5.500 adet karaçam ve 1.000 adet fındık fidanı dikilen sahada aynı zamanda tel çekme işleri de tamamlandı.

Bölge Müdürü Hasan Keskin, Orman Genel Müdürlüğünün yaptığı çalışmalar kapsamında yangından dolayı zarar gören alanların aynı yıl içinde ağaçlandırılarak, orman varlığının yok olmasına izin verilmediğini söyledi. Keskin; “orman yangınlarına karşı verdiğimiz etkin mücadelenin yanı sıra yangınlardan etkilenen sahalarımızı en geç 1 yıl içinde ağaçlandırarak da bu mücadeleyi sürdürüyor ve yarınlarımıza yeşili emanet etmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Saruhanlar köyünde Ağustos ayında çıkan yangın sonrası yaptığımız çalışmalar ile sahamızı yeniden doğaya kazandıracağız. Sahanın eski yeşil günlerine bir an önce dönmesi için emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

 

728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği