KSBÜ'DEKİ YÖNETİCİLERİN YÜZDE 51'İ, ÖĞRENCİLERİN 72'Sİ KADIN
300x250
KSBÜ'DEKİ KADIN YÖNETİCİ ORANI AB ORTALAMASINDAN YÜKSEK
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesinde (KSBÜ) etkinlik düzenlendi. Etkinlikte, KSBÜ'deki akademik yönetici oranının AB ortalamasından yüksek olduğu bilgisi verildi.
Gerçekleşen etkinliğe KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. M. Cem Algın, Prof. Dr. Duygu Perçin Renders ve Prof. Dr. Ahmet Çekirdekçi, Genel Sekreter Kutlu Önal ile akademik ve idari personel katılım sağladı.
Bir 12 kişi ve ayakta duran insanlar görseli olabilir
Rektör Prof. Dr. Kavuncu yaptığı konuşmada, bu özel gün dolayısıyla tüm kadınların gününü kutladığını ifade ederek, "Yükseköğrenimde akademik yöneticilerde kadın oranı AB ülkelerinde yüzde 23.7, Türkiye’de yüzde 28, KSBÜ’de ise yüzde 51.4." dedi.
"ÖĞRENCİLERİMİZİN 72.4'Ü KADIN"
KSBÜ'deki kadın öğrenci ve personel sayısına dikkat çeken Rektör Kavuncu, "Öğrencilerimizin yüzde 72.4'ü, akademisyenlerimizin yüzde 50.6’sı, akademi yönetimimizin ise yüzde 51.4’ü, idari personelimizin yüzde 40.9’ı kadınlardan oluşuyor. Sadece kadın idareci oranımız yüzde 24.3. Demek ki kadın idareci konusunda biraz daha çalışmamız gerekiyor." diye ifadeler kullandı.
Kavuncu, Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, kadın hakları konusunda Türkiye'yi öncü ülkelerden birisi haline getirdiği için şükranlarını iletti.
Bir 6 kişi, ayakta duran insanlar ve iç mekan görseli olabilir
728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği